Simonis: Pe măsură ce ne apropiem de campanie, e posibil să avem şi şedinţe de plen în sistem hibrid

„E foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală, anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

93 afișări
Imaginea articolului Simonis: Pe măsură ce ne apropiem de campanie, e posibil să avem şi şedinţe de plen în sistem hibrid

Simonis: Pe măsură ce ne apropiem de campanie, e posibil să avem şi şedinţe de plen în sistem hibrid

„S-au mai desfăşurat activităţi online în comisii. Eu sunt unul din cei care insistă permanent ca prezenţa să fie fizică şi şedinţele de plen să fie fizice. (...) Faptul că se lucrează în sistem online nu înseamnă că nu se lucrează. Se adoptă aceleaşi rapoarte, se transmit la plen aceleaşi rapoarte, se legiferează aşa cum se legiferează în sistem aşa cum se legiferează în sistem fizic. (...) E foarte posibil ca pe măsură ce ne apropiem de campania electorală şi anumite şedinţe de plen să se poată desfăşura în sistem hibrid. Eu va trebui să fiu la tribună, că de aici se conduc şedinţele”, spune Alfred Simonis.

El precizează că activitatea desfăşurată în sistem hibrid nu va afecta veniturile deputaţilor.

„Indemnizaţia nu e calculată pe baza momentelor sau timpului îl petreci în bancă, ci pe baza activităţii şi a legilor pe care le adoptă. Că votezi online sau că votezi fizic e aceeaşi lege adoptată şi are aceleaşi efecte”, încheie Simonis.

Potrivit regulamentului, deputaţii pot vota fizic, prin ridicare de mână, sau electronic, din sală sau din altă locaţie, în situaţii excepţionale stabilite de Biroul Permanent.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici