Simonis: Sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit

Suntem încă o democraţie tânără, de aceea consider că sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, la sesiunea solemnă consacrată aniversării a 160 de ani de la constituirea Senatului României.

Urmărește
107 afișări
Imaginea articolului Simonis: Sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit

Simonis: Sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit

„Ne aflăm astăzi într-un moment important pentru istoria noastră naţională, celebrând 160 de ani de la înfiinţarea Senatului României. Azi, privim cu respect la trecutul nostru şi suntem conştienţi de rolul esenţial pe care această instituţie l-a avut în dezvoltarea şi consolidarea democraţiei româneşti. Înfiinţarea Senatului, în anul 1864, a marcat un moment de cotitură în istoria modernă a României, fiind parte integrantă a reformelor promovate de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. De-a lungul celor 160 de ani, Senatul României a traversat perioade de transformări şi provocări, reflectând evoluţiile politice şi sociale ale ţării noastre. În momentele de cumpănă, Senatul a fost un pilon de stabilitate şi un forum de dezbatere unde s-au conturat direcţiile majore de dezvoltare a statului român”, spune Alfred Simonis.

El afirmă că „această tradiţie trebuie să continue şi astăzi, dumneavoastră, senatorii, având responsabilitatea de a lucra în slujba cetăţenilor şi de a contribui la progresul şi bunăstarea României”.

„Aveţi un rol esenţial în promovarea unor legi echitabile şi durabile, în susţinerea valorilor democratice şi în protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale. Trăim într-o lume dinamică, unde inovaţia şi cooperarea internaţională sunt cheia succesului. În acest context, Senatul trebuie să rămână un promotor al reformelor şi al deschiderii către noi oportunităţi prin diplomaţia parlamentară. Suntem încă o democraţie tânără, de aceea consider că sistemul bicameral trebuie păstrat, iar rolul Senatului trebuie întărit, pentru că avem nevoie de cât mai multă dezbatere şi analiză astfel încât legile pe care le facem să fie cât mai bune. Fiecare generaţie de senatori şi-a adus aportul la construirea unei Românii moderne şi prospere, iar dorinţa noastră, a tuturor, este ca următoarele generaţii să contribuie şi ele la dezvoltarea unei Românii în care cu toţii ne dorim să trăim”, încheie Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici