Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe Toader: Este complice la recursul compensatoriu/ FSANP: Distanţarea lui de graţierea mascată, un act premeditat

Sindicaliştii din penitenciare reacţionează faţă de postarea fostului ministru al Justiţiei cu privire la condiţiile adoptării legii recursului compensatoriu. FSANP îi reproşează lui Tudorel Toader că a fost complice la adoptarea legii iar distanţarea sa de acum de efectele ei este una premeditată.

543 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe Toader: Este complice la recursul compensatoriu/ FSANP: Distanţarea lui de graţierea mascată, un act premeditat

FSANP: T.Toader, complice la recursul compensatoriu. Distanţarea de graţierea mascată, premeditată

„Tudorel Toader, fostul ministru al Justiţiei, nu numai că a susţinut recursul compensatoriu, dar a şi promovat insistent extinderea acestuia prin acordarea unei compensaţii băneşti de 5 - 8 Euro pentru fiecare deţinut, care în perioada 2012 - 2017 ar fi fost cazat în condiţii improprii. Doar faptul c-a premeditat aceasta actiune ii permite acum să-şi enumere alibiurile pe Facebook în postări care, absolut corect dealtfel raportat la încercările disperate ale acestuia de a se distanţa de un grav atentat la siguranţa publică, fac trimitere la o serie de încercări de manipulare”, spune Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Critici acizi ai măsurilor luate la vremea respectivă de fostul ministru al Justiţiei, sindicaliştii din penitenciare spun că, de fapt, Tudorel Toader a ignorat toate avertismentele care i-au fost date cu privire la actul de clemenţă mascată.

”Tudorel Toader, fostul ministru al Justiîiei, a ignorat toate avertismentele referitoare la efectele negative ale unui act de clemenţă mascataăcare se aplică tuturor categoriilor de deţinuţi. A refuzat orice modificare a legii care a redus cu 1/5 toate pedepsele cu închisoarea şi de care au beneficiat peste 16.000 de criminali, tâlhari. violatori şi hoţi”, mai spun sindicaliştii din FSANP.

Dezvăluirile lui Toader din seria „Arta manipulării”

Fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a continuat sâmbătă seria dezvăluirilor începute pe Facebook, după demisia sa de la Ministerul Justiţiei, privind actele normative promovate de ministerul condus de el şi vorbeşte, de astă dată, despre legea recursului compensatoriu ”pe înţelesul tuturor”, explicând cum s-a ajuns la suplimentarea zilelor de la 3 la 6, pentru eliberarea deţinuţilor care au beneficiat de legea promovată în mandatul său de ministru.

Toader spune, în seria intitulată ”Arta manipulării”, că ministerul condus de el a propus ca, în vederea eliberării condiţionate, la 30 de zile de pedeapsă, executată în condiţii necorespunzătoare, să se consideră executate 3 zile de pedeapsă, numai că suplimentarea acestor zile, cu o clemenţă de la 3 la 6 zile, a fost făcută de Camera Deputaţilor, care, deşi a menţinut propunerea sa, acceptată şi de CSM şi de Senat, a ”transformat” cele 3 zile în 6.

Mai mult, criteriile de evaluare pentru eliberarea condiţionată au devenit mai laxe, începând de la spaţiul de deţinere şi până la condiţii, a mai spus fostul ministru.

Refuzul lui Tudorel Toader de a da ordonanţă de urgenţă pe Codul penal şi pe cel de procedură penală l-a costat funcţia de ministru al Justiţiei. Luna aceasta, liderii PSD au decis, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader, ca ministru al Justiţiei, reproşându-i acestuia faptul că ministerul condus de el a întârziat avizele pentru anumite proiecte care trebuiau implementate, dar şi faptul că nu a înaintat ordonanţe de uregnţă pentru transpunerea în Codul Penal şi Codul de Procedură Penală a prevederilor declarate constituţionale de către judecătorii Curţii Constituţionale.

Una din legile controversate promovate de minister sub conducerea sa a fost şi legea recursului compensatoriu, care a dus la eliberarea din închisoare a 14.402 deţinuţi eliberaţi pe baza recursului compensatoriu. Dintre aceştia, 742 au revenit în puşcărie. Toader a fost criticat în spaţiul public pentru criteriile extrem de generoase care au dus la eliberarea acestora în societate, fără un studiu de impact al legii şi fără asigurarea unor condiţii minime de reintegrare în societate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici