Soluţia lui Ponta pentru ameliorarea relaţiei cu Iohannis: Fiecare să îşi facă treaba lui

Premierul Victor Ponta afirmă că relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis, afectată de faptul că acesta a declarat că vrea un Guvern PNL în contextul acuzaţiilor formulate de DNA la adresa sa, poate fi ameliorată doar dacă fiecare "îşi face treaba lui" prevăzută de Constituţie.

616 afișări
Imaginea articolului Soluţia lui Ponta pentru ameliorarea relaţiei cu Iohannis: Fiecare să îşi facă treaba lui

Soluţia lui Ponta pentru ameliorarea relaţiei cu Iohannis: Fiecare să îşi facă treaba lui (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Întrebat la Antena 3, după ce a spus că nu mai discută cu preşedintele Iohannis decât strict instituţional, dacă are un plan pentru ameliorarea relaţiei cu şeful statului, Ponta a afirmat: "Eu ştiu un singur lucru: dacă fiecare îşi face treaba lui prevăzută în Constituţie, nu sunt niciodată probleme. Eu nu intru în atribuţiile preşedintelui, respect fişa postului, prevederile constituţionale şi vreau să îmi fie respectate. Ăsta este lucrul cel mai simplu".

Anterior, premierul declarase că nu a discutat cu preşedintele Iohannis despre nominalizarea vicepremierului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, ci doar i-a scris pe această temă, menţionînd că nu a mai vorbit cu şeful statului ”de când acesta a ieşit şi a spus să vină Guvernul PNL”.

Întrebat dacă s-a consultat cu şeful statului în această privinţă, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când ”a decis să fie preşedintele PNL, ci nu preşedintele României şi a ieşit la televizor să spună să plece Ponta şi să vină Guvernul PNL”.

"Am avut toate discuţiile, cele mai civilizate, mai umane, mai instituţionale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL. În loc să spună că nu se bagă în justiţie, nu dă ordine în justiţie să schimbe guverne, nu dă ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorectă din punct de vedere instituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, cum am făcut cu Băsescu, care nu a fost niciodată preşedintele României, ci a fost preşedintele unei găşti de mafioţi", a spus Ponta, adăugând însă că nu face o parelelă între Băsescu şi Iohannis.

El a apreciat această situaţie drept ”un lucru foarte rău”, spunând că, dacă depinde de el, este gata să aducă relaţia ”în linii normale”.

Ponta a arătat totodată că nici preşedintele Iohannis nu l-a mai căutat pentru discuţii în ultima perioadă.

“Am avut toate discuţiile, cele mai civilizate, mai umane, mai instituţionale cu preşedintele Iohannis”

Posted by Mediafax.ro on Sunday, June 21, 2015

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici