Şova: Bucureştenii nu au o amintire frumoasă despre Videanu, Băsescu le-a întins capcană liderilor PDL

Senatorul PSD Dan Şova susţine că bucureştenii nu au o amintire frumoasă despre mandatul de primar al lui Adriean Videanu şi că preşedintele Traian Băsescu le-a întins liderilor PDL o capcană când le-a spus să iasă la atac înaintea alegerilor locale.

143 afișări
Imaginea articolului Şova: Bucureştenii nu au o amintire frumoasă despre Videanu, Băsescu le-a întins capcană liderilor PDL

Dan Şova (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Am fost consternat de atacul lansat de către Adriean Videanu la adresa primarului Oprescu. M-aş fi aşteptat ca domnul Videanu să conştientizeze că atunci când preşedintele Traian Băsescu l-a îndemnat pe el şi pe alţi grei ai PDL să iasă la atac, le întindea o capcană. Bucureştenii nu au deloc amintiri frumoase despre mandatul domnului Videanu. Dacă se vor mai repeta astfel de ieşiri, probabil PDL va scădea şi mai mult în sondaje", susţine Dan Şova, citat într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Şova, "problema nu este doar persoana care lansează astfel de atacuri, ci şi faptul că minte".

"Domnul Videanu ne-a spus despre cât de mult s-a lucrat la Stadionul Naţional şi la Pasajul Basarab în timpul mandatului domniei sale. Invit pe oricine să se uite în poze la cum arătau cele două proiecte în anul 2008 şi la cum arată ele astăzi. În 2008, Pasajul Basarab însemna patru piloni. Astăzi, înseamnă o lucrare de anvergură, care a făcut foarte mult bine traficului din zonă. În 2008, Stadionul Naţional era o groapă. Exact, o groapă. Astăzi este o arenă la standarde internaţionale pe care se va desfăşura luna viitoare finala Europa League. În anul 2008, Bucureştiul era recunoscut pentru că se schimbau bordurile în fiecare zi. Astăzi, în Bucureşti se mai şi fac proiecte. Asta este diferenţa dintre administraţia PDL de dinainte de 2008 şi administraţia Oprescu", a declarat Dan Şova.

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu l-a criticat, vineri, pe actualul primar Sorin Oprescu pentru bilanţul prezentat, arătând că acesta "a vorbit de foarte multe, dar despre nimic" şi "a jucat numai rolul unui administrator de bloc în conducerea Primăriei Capitalei".

Videanu l-a criticat într-o conferinţă de presă pe Oprescu pentru că "a enunţat proiecte la grămadă", dintre care cele mai multe au aparţinut predecesorilor lui Oprescu.

"Un bilanţ corect ar fi trebuit să înceapă făcând comparaţie între ceea ce a promis în campania electorală şi ceea ce a realizat", a spus Adriean Videanu. El a enumerat promisiunile făcute de Oprescu în campania electorală şi a arătat că autostrada suspendată promisă de acesta se află încă în stadiu de studiu, că nu a construit niciunul din cele 15.000 de locuri de parcare, iar din cele 44.000 de locuinţe sociale promise a alocat doar o sută şi ceva.

Videanu a mai spus că Sorin Oprescu a promis în campanie, dar nu a realizat, construcţia unui nou spital municipal în Bucureşti, acelaşi lucru întâmplându-se şi legat de centura verde a Bucureştiului sau accelerarea accesării fondurilor europene.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, joi, bilanţul celor patru ani de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici