Videanu: Oprescu a jucat numai rolul unui administrator de bloc în conducerea Primăriei Capitalei

Fostul primar general al Capitalei Adriean Videanu l-a criticat, vineri, pe actualul primar Sorin Oprescu pentru bilanţul prezentat, arătând că acesta "a vorbit de foarte multe, dar despre nimic" şi "a jucat numai rolul unui administrator de bloc în conducerea Primăriei Capitalei".

330 afișări
Imaginea articolului Videanu: Oprescu a jucat numai rolul unui administrator de bloc în conducerea Primăriei Capitalei

Adriean Videanu şi Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Videanu l-a criticat într-o conferinţă de presă pe Oprescu pentru că "a enunţat proiecte la grămadă", dintre care cele mai multe au aparţinut predecesorilor lui Oprescu.

"Un bilanţ corect ar fi trebuit să înceapă făcând comparaţie între ceea ce a promis în campania electorală şi ceea ce a realizat", a spus Adriean Videanu. El a enumerat promisiunile făcute de Oprescu în campania electorală şi a arătat că autostrada suspendată promisă de acesta se află încă în stadiu de studiu, că nu a construit niciunul din cele 15.000 de locuri de parcare, iar din cele 44.000 de locuinţe sociale promise a alocat doar o sută şi ceva.

Videanu a mai spus că Sorin Oprescu a promis în campanie, dar nu a realizat, construcţia unui nou spital municipal în Bucureşti, acelaşi lucru întâmplându-se şi legat de centura verde a Bucureştiului sau accelerarea accesării fondurilor europene.

"Am cerut colegilor mei din Consiliul General ca la toate proiectele pe care domnul Sorin Oprescu le prezintă ca realizări personale să se scoată fişa fiecărui proiect, când au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici în Consiliul General, când a fost aprobat studiul de fezabilitate, când au fost finanţate aceste proiecte în Consiliul General, pentru că domnul Sorin Oprescu, din păcate, în această perioadă a jucat numai rolul unui administrator de bloc în conducerea Primăriei Capitalei, pentru că domnia sa era obligat de lege să continue toate proiectele aprobate de Consiliul General", a spus Videanu.

El a arătat că şi în cazul Pasajului Basarab început la nivel de studiu de Traian Băsescu şi licitat şi realizat în proporţie de 60% în timpul mandatului lui Adriean Videanu, dar şi în cazul Stadionului Naţional lucrurile au rămas aşa cum le stabilise Videanu.

"Pasajul Basarab început la nivel de studiu de Traian Băsescu, licitat şi realizat 60% în timpul mandatului meu, cât şi Stadionul Naţional arată exact aşa cum am pus eu degetul pe variantele finale, atât ale stadionului, cât şi ale Pasajului Basarab, domnia sa nu a făcut nimic altceva decât ceea ce-l obliga hotărârea de Consiliu General şi legea şi anume să chleltuiască banii publici legal şi cu eficienţă", a opinat Videanu.

Videanu s-a întrebat retoric ce s-a făcut în patru ani ai mandatului Oprescu.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat, joi, bilanţul celor patru ani de mandat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici