Statutul minorităţilor nu mai poate fi adoptat în 2008

Dezbaterile parlamentare asupra legii privind statutul minorităţilor, aflată de foarte mult timp în discuţia Legislativului, trebuie urmărite de către viitorul Guvern, deoarece nu mai există nicio speranţă ca această lege să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară, consideră premierul Tăriceanu

20 afișări
Imaginea articolului Statutul minorităţilor nu mai poate fi adoptat în 2008

Statutul minorităţilor nu mai poate fi adoptat în 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

El a răspuns astfel unei întrebări care i-a fost adresată în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei comune de guvern româno-ungare, organizată, marţi, la Szeged.

"Legea statutului minorităţilor este la Parlament de o lungă bucată de vreme, cred că o serie de alte subiecte au primat în faţa acestui proiect şi este evident că în momentul de faţă mai avem aproximativ 40 de zile până la alegeri, iar Parlamentul şi-a întrerupt practic activitatea. Nu mai există în mod rezonabil nicio speranţă ca legea să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară şi cred că acesta este un obiectiv pe care viitorul Guvern va trebui să şi-l ducă la îndeplinire", a spus Tăriceanu.

Statutul minorităţilor a fost respins de Senat şi se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor de aproximativ doi ani, fiind amânat de multe ori din cauza lipsei de cvorum în comisii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici