Stavarache: Am convenit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri

Romeo Stavarache, şeful de campanie al lui Crin Antonescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că staff-urile candidaţilor au stabilit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri, cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje.

15 afișări
Imaginea articolului Stavarache: Am convenit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri

Stavarache: Am convenit organizarea a două dezbateri electorale, miercuri şi vineri (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Detaliile privind organizatorul, formatul şi moderatorul pentru dezbaterea de miercuri urmează să fie stabilite miercuri dimineaţa, a precizat el.

"Lucrurile sunt foarte clare. Am convenit două dezbateri cu primii trei candidaţi clasaţi în sondaje, mâine (miercuri - n.r.) seară, respectiv vineri seara. Mâine (miercuri - n.r.) sperăm să găsim un organizator să facă toate demersurile, astfel încât mâine la Palatul Parlamentului să găsim posibilitatea să facem o întâlnire cu cei trei candidaţi. Mâine seară propunem această întâlnire chiar pe timpul pe care noi îl avem alocat la TVR pentru Antonescu", a spus Stavarache.

Întrebat dacă a fost stabilit moderatorul dezbaterii, Stavarache a menţionat că "detaliile privind moderatorul, organizatorul şi formatul vor fi stabilite mirecuri dimineaţă, la ora 9.30".

El a explicat că liberalii au propus "o dezbatere cu primi cinci candidaţi - ai partidelor parlamentare, plus Sorin Oprescu", dar au cedat văzând că celelalte două staff-uri de campanie, ale lui Mircea Geoană şi Traian Băsescu, au poziţii divergente.

"Traian Băsescu nu doreşte o întâlnire cu toţi cei cinci candidaţi, iar Mircea Geoană nu doreşte o întâlnire în primii trei, deci Geoană ar dori să se întâlnească doar cu Traian Băsescu. Nu putem fi de acord cu o întâlnire doar în doi candidaţi, pentru că la ora actuală ierarhia este alta. Crin Antonescu este al doilea şi cred că o întâlnire în trei e benefică. Îl invităm pe Geoană să vină la aceste întâlniri, pentru că este clar că poporul român trebuie să aleagă între cei trei pe unul", a spus Stavarache.

Pe de altă parte, Romeo Stavarache a afirmat că staff-urile nu au stabilit niciun detaliu legat de dezbaterea de vineri, precizând însă că dezbaterea de miercuri va avea loc la ora 20,00, la Palatul Parlamentului, într-o sală care va fi stabilită în ziua dezbaterii.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi seară, că staff-urile de campanie au convenit asupra orei 20.00 pentru dezbaterea de miercuri cu cei mai importanţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, locaţia urmând să fie Palatul Parlamentului.

"Am înţeles că domnul Antonescu se întoarce mâine (miercuri - n.r.) la Bucureşti, la 18,30 şi am convenit ca dezbaterea să aibă loc la ora 20.00. Cu ora 20.00 suntem toţi de acord, la Palatul Parlamentului", a spus Victor Ponta, la Antena 3.

Social-democratul a explicat că staff-urile nu s-au înţeles încă asupra formulei în care va avea loc dezbaterea, în discuţie fiind două variante.

"Preliminar au mai rămas două variante: a PDL, care doreşte o întâlnire cu primii trei candidaţi şi varianta noastră, ca pe lângă cei trei să mai fie cel puţin şi Kelemen Hunor şi Sorin Oprescu, dacă nu şi alţii. Cea cu cinci nu este agreată de colegii de la PDL. Dacă nu poate avea loc confruntare numai între Mircea Geoană şi Traian Băsescu, atunci cu cinci. Noi lansasem această provocare", a precizat Ponta.

Pe de altă parte, Sebastian Lăzăroiu a afirmat că staff-urile au convenit doar asupra locului unde să aibă loc dezbaterea, respectiv Palatul Parlamentului, dar nu şi asupra orei la care să aibă loc întâlnirea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici