Stavarache: Dacă vom descoperi nereguli la secţiile speciale, vom cere repetarea alegerilor

Şeful de campanie al lui Antonescu, Romeo Stavarache, a declarat, duminică seară, că dacă liberalii vor constata nereguli la secţiile speciale de votare care însumate perturbă scorul general al prezidenţialelor, liberalii vor cere repetarea alegerilor, făcând un apel public la partide în acest sens.

9 afișări
Imaginea articolului Stavarache: Dacă vom descoperi nereguli la secţiile speciale, vom cere repetarea alegerilor

Stavarache: Dacă vom descoperi nereguli la secţiile speciale, vom cere repetarea alegerilor (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

"În această noapte vom începe analiza detaliată a tuturor rezultatelor din aceste secţii speciale şi dacă vom descoperi nereguli care însumate perturbă scorul general de la alegeri vă anunţ că vom cere repetarea alegerilor. Nu vom tolera ca aceste practici să ne ducă înapoi cu 20 de ani. Dorinţa oamenilor este să luptăm pentru salvarea şi întărirea democraţiei, nu pentru fraudarea ei", a declarat Romeo Stavarache.

El a ţinut să facă un apel public institutelor care realizează sondaje de opinie la ieşirea de la vot "să nu se implice în lupta politică şi să denatureze scorul electoral", menţionând că "miza e foarte mare" şi "lupta pentru locul doi este extrem de strânsă".

"Toate datele pe care le avem la această oră din ţară ne spun că lupta pentru locul II este extrem de strânsă şi am luat la cunoştinţă de existenţa mai multor note interne transmise de PSD prin care se cere folosirea datelor de exist-poll pentru a acoperi fraudele electorale care au fost înfăptuite şi a celor planificate pentru această noapte. Nu vă jucaţi cu aceste cifre. Avem o participare extraordinară la vot. Nu vom putea accepta ca institutele de sondaje şi partidele să denatureze scorul real. Am înţeles că până la această oră au votat la secţiile speciale 5% din cei care au venit la vot, procent suficient de mare pentru a schimba într-un sens sau altul rezultatul votului", a spus Stavarache.

El a precizat că liberalii se luptă în teritoriu cu structuri bine organizate care vor să schimbe rezultatul real al votului şi a făcut apel către partide să nu fraudeze alegerile, rugându-i totodată pe români să iasă la vot.

"Cer românilor să iasă la vot acum, în această seară cât se mai poate. Frauda lor va fi mai mică dacă vin mai mulţi la vot. În final cer partidelor politice să dea dovadă de respect faţă de alegători. Nu ne putem face de râs prin cea mai mare fraudă din istoria democraţiei noastre. Alegerile trebuie să fie câştigate prin vot, nu printr-o măsluire a sondajelor, exit-poll-urilor aşa cum se urmăreşte", a conchis Stavarache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici