Stolojan: În calitate de consilier prezidenţial am avut convorbiri cu ministrul Şereş

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că, în calitate de consilier prezidenţial, a avut convorbiri cu ministrul Codruţ Şereş şi nu are nicio reţinere să răspundă la eventuale întrebări ale Comisiei juridice sau ale celor care se ocupă de ancheta în acest caz.

13 afișări
Imaginea articolului Stolojan: În calitate de consilier prezidenţial am avut convorbiri cu ministrul Şereş

Stolojan: În calitate de consilier prezidenţial am avut convorbiri cu ministrul Şereş (Imagine: Mediafax Foto)

"În calitate de consilier prezidenţial am avut convorbiri cu ministrul Codruţ Şereş. Dacă telefonul ministrului Şereş era pus sub urmărire pentru contactele lui cu bulgarii sau cu mai ştiu eu cine, e clar că s-au înregistrat şi convorbirile cu mine. Aceste convorbiri ale mele, în calitate de consilier prezidenţial, şi Şereş, ca ministru, au făcut cândva obiectul dezbaterilor publice", a spus Theodor Stolojan.

El a arătat că nu are niciun fel de reţinere în a se publica stenograma convorbirilor sau a răspunde eventualelor întrebări pe care membrii Comisiei juridice ar dori să i le pună.

"Nu am niciun fel de reţinere dacă Comisia juridică doreşte să îmi pună întrebări sau alţii care se ocupă de anchetă. Nu am nicio reţinere să se publice stenograma convorbirilor pe care le-am avut eu cu ministrul Şereş", a spus Stolojan.

Liderul democrat-liberal a completat că includerea numelor reprezentanţilor PDL în raport are o tentă politică şi că se miră că în raportul Comisiei juridice a Senatului nu figurează întreaga conducere a PDL.

"Asta arată încă o dată ce înseamnă să duci astfel de dosare în Parlament. Am ieşit iarăşi din normal. Imunitatea parlamentarilor trebuie limitată strict la declaraţii politice", a spus Stolojan.

Comisia juridică a Senatului precizează în raportul "Electrica Muntenia Sud" vizându-l pe Codruţ Şereş că cercetarea penală trebuie extinsă "la toate persoanele a căror implicare sau legătură rezultă din interceptările analizate", dând exemplu pe Adriean Videanu, Gheorghe Seculici, Theodor Stolojan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici