Stolojan: PDL are program anti-criză, cu trei scenarii de aplicare

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a anunţat că democrat-liberalii au elaborat un program guvernamental anti-criză, bazat pe trei scenarii de creştere economică a României, şi a acuzat Guvernul că nu are o asemenea strategie.

26 afișări
Imaginea articolului Stolojan: PDL are program anti-criză, cu trei scenarii de aplicare

Stolojan: PDL are program anti-criză, cu trei scenarii de aplicare (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PDL la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că democrat-liberalii au elaborat un program anti-criză, pe care vor să îl pună "de urgenţă" în practică, din prima zi în care partidul va ajunge la guvernare.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că Guvernul Tăriceanu nu are o strategie anti-criză şi că României îi lipseşte "buna guvernare".

Liderul PDL a spus că programul anti-criză a fost realizat prin "recalibrarea" Programului de guvernare al partidului, pe baza a trei scenarii de posibilă evoluţie în următorii patru ani: 7% creştere economică pe an, 5% şi, respectiv, 4%.

"Trebuie să ne pregătim şi pentru ce e mai rău, adică să fie creştere sub 4%, sau chiar să se ajungă foarte jos cu creşterea economică", a adăugat, însă, Stolojan, care a arătat că măsurile anti-criză ale PDL se aplică la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul Guvernului României.

Măsurile europene anti-criză ale PDL vizează, printre altele, o cooperare a Comisiei Europene cu Banca Centrală Europeană, pentru crearea unei linii de credit pentru goluri de lichiditate, în situaţii de urgenţă, la care să aibă acces băncile centrale europene care nu se află în zona euro.

Liderul PDL a susţinut că, printre măsurile anti-criză aplicate la nivelul Guvernului României, vizează accelerarea reformei administraţiei publice şi descentralizarea, dar şi adoptarea legilor sistemului unitar de salarizare.

De asemenea, el aspus că srategia anti-criză a PDL prevede rezolvarea situaţiei dosarelor de restituire a proprietăţilor confiscate abuziv, respectarea regulilor de prudenţă fiscală şi bugetară, reintroducerea planificării strategice multianuale, susţinerea IMM-urilor şi relansarea procesului de privatizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici