Stroe: Asumarea răspunderii, adusă la nivel de politică de stat

Secretarul general al PNL Radu Stroe a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Guvernul Boc realizează un nou record în România prin implementarea angajării răspunderii în faţa Parlamentului ca politică de stat, după ordonanţele neconstituţionale, calificând grila unică de salarizare drept aberaţie.

16 afișări
Imaginea articolului Stroe: Asumarea răspunderii, adusă la nivel de politică de stat

Secretarul general al PNL Radu Stroe (Imagine: Mediafax Foto)

"Guvernul Boc a mai realizat un record în România, şi anume acela că, după ce a terminat cu ordonanţele neconstituţionale, a trecut la nivelul de politică de stat asumarea răspunderii în faţa Parlamentului. În realitate, prin asumarea răspunderii pe cele două proiecte de legi, ei (guvernanţii-nr) vor să evite discuţiile cu partea socială, chiar cu societatea civilă, pentru că sunt convinşi că nu vor cădea de acord pe grila unică de salarizare", a susţinut Stroe, criticând anunţul făcut de premierul Emil Boc în acest sens.

Liderul PNL a menţionat că, într-o perioadă de criză, în care PIB-ul creşte cu 8, 10 sau chiar 12 procente, "o grilă unică a salarizării cu dorinţa de a ajunge la raportul 1 la 15 între salariul minim şi salariul maxim, e o aberaţie".

"O grilă unică a salarizării într-o perioadă de criză este o aberaţie din două motive. Primul, pentru că ei nu vor putea diminua actualele salarii având în vedere principiul că dreptul câştigat rămâne. Al doilea motiv este cauzat de criză, din cauza căreia guvernanţii nu vor avea resursele necesare să asigure reîncadrarea întregului personal pe noua grilă", a adăugat Radu Stroe.

El a precizat că, în acest mod, "guvernanţii plătesc tributul prostiei şi lipsei de profesionalism cu care au negociat acordul cu FMI şi au acceptat această grilă", atrăgând atenţia că interesul actualului Guvern prin acordul cu FMI a fost asigurarea banilor pentru salarii şi pensii până la alegerile prezidenţiale.

"În realitate, guvernanţii nu au fost interesaţi de soarta cetăţenilor, au fost interesaţi să-şi asigure banii de la FMI pentru ca, până la camapania electorală, până la alegerile prezidenţiale, să poată plăti salarii şi pensii. După aceea, Dumnezeu cu mila! Atragem atenţia întregii opinii publice că domnii guvernanţi, în frunte cu preşedintele Traian Băsescu, cu domnul Mircea Geoană, deci PSD şi PDL, nu fac altceva decât să sacrifice pe termen mediu şi lung atât interesele vitale ale României, cât şi interesele fiecărui cetăţean în parte", a spus Stroe.

Referitor la acuzele lui Boc aduse Guvernului Tăriceanu, pe care l-a criticat pentru că a risipit banii publici deschizând şantiere, Radu Stroe a menţionat că orice Guvern responsabil ar fi făcut ceva pentru diminuarea distanţei de dezvoltare dintre România şi statele europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici