Suspendarea PUZ-urilor în 5 sectoare, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei

  • Consiliul General al Capitalei are vineri pe ordinea de zi suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 şi 6.
  • PUZ-urile ar putea fi suspendate pentru numai 3 luni.
906 afișări
Imaginea articolului Suspendarea PUZ-urilor în 5 sectoare, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei

Suspendarea PUZ-urilor în 5 sectoare, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei

Dezvoltatorii spuneau că toate proiectele construite pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate şi vor înregistra pierderi semnificative, conform ZF.

Dar primarul Nicuşor Dan nu ar fi adunat suficiente voturi pentru a trece proiectul său de a suspenda pentru doi ani PUZ-urile. Principala problemă ar fi că reglementarea s-ar face după un Plan Urbanistic General realizat în anul 2000, expirat în 2010 şi prelungit an de an de atunci.

Primarul Capitalei reclama într-o conferinţă că „urbanismul din Bucureşti, din ultimii ani, a fost o golănie, iar cele 5 PUZ-uri de Sector reprezintă apogeul acestui tip de urbanism. Am speranţa că în şedinţa de vineri a CGMB se va da un semnal clar şi se va pune capăt acestui tip de dezvoltare care va fi înlocuit cu una sustenabilă. De aceea bucureştenii stau blocaţi în trafic, avem cartiere întregi care n-au şcoli, avem un oraş care, deşi are un potenţial turistic uriaş, este prezentat în revistele europene de turism drept cea mai urâtă capitală europeană".

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, anunţa că suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector şi lăsarea Bucureştiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru 2 ani, aşa cum propunea primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, „înseamnă mult”.

„Primarul general a înţeles argumentele noastre pertinente. Această decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în Bucureşti, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile în judeţele limitrofe. Am cerut Primarului General reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Şi a fost de acord”, spunea Violeta Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici