Susţinerea faţă de aderarea Georgiei la NATO, o problemă în relaţiile româno-ruse

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Alexandr Ciurilin, a declarat că relaţiile româno-ruse se bazează pe tradiţii vechi, dar a recunoscut că există şi probleme, menţionând susţinerea României faţă de aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO.

28 afișări
Imaginea articolului Susţinerea faţă de aderarea Georgiei la NATO, o problemă în relaţiile româno-ruse

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Alexandr Ciurilin (Imagine: Mediafax Foto)

"Gazprom şi alte companii de resurse naturale din Rusia îşi îndeplinesc obligaţiile foarte serios şi strict", a spus el.

"Un alt aspect îl reprezintă elaborarea proiectelor pe termen lung în domeniul energiei, inclusiv în domeniul gazelor. În cazul acestora este necesară o abordare foarte serioasă, ceea ce ar implica şi necesitatea construirii unei infrastructuri speciale - conducte, rezervoare de gaze, staţiune de transmitere a gazelor. Şi toate acestea sunt foarte costisitoare", a explicat el.

În opinia ambasadorului, când se discută despre construirea conductelor pe sub mare este vorba despre costuri foarte mari, "evident de peste zece miliarde de dolari".

"Se vorbeşte mult despre tendinţele de globalizare care unesc ţările într-un nou sens. Se întâmplă des ca producătorul să fie din Siberia, iar consumatorul să fie, să spunem, din Italia sau România. Scopul producătorilor este de a vinde. Iar cei care cumpără fac acest lucru pentru ca oamenii să aibă căldură", a spus Ciurilin.

El a mai adăugat că atunci când aude că există discuţii în desfăşurare în ceea ce priveşte livrearea gazelor, crede că este vorba de o importantă modalitate de a apropia popoarele. "Doar oameni răi pot susţine că livările de gaz sunt destinate pentru şantaj", a conchis Ciurilin.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici