Şuteu, întrebată despre doctoratul lui Tobă: Plagiatul - inadmisibil, o decredibilizare profundă

Noul ministru al Culturii, Corina Şuteu, spune că nu vrea să vorbească despre teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, dar că, în opinia ei, plagiatul este inadmisibil, ''o decredibilizare profundă'', cu atât mai mult cu cât actualul Cabinet este unul de specialişti.

1202 afișări
Imaginea articolului Şuteu, întrebată despre doctoratul lui Tobă: Plagiatul - inadmisibil, o decredibilizare profundă

Şuteu, întrebată despre doctoratul lui Tobă: Plagiatul - inadmisibil, o decredibilizare profundă

Şuteu a fost întrebată de moderatorul emisiunii ''După 20 de ani'' dacă este de părere că teza ministrului Tobă este un plagiat. ''Mă întrebaţi pe mine? (...) Eu sunt de părere că plagiatul este inadmisibil, că este o decredibilizare profundă. Nu vreau să vorbesc despre cazul domnului Tobă, dar cred că măsurile - înţeleg de la colegul meu ministrul Educaţiei că această chestiune se va întâmpla - legate de comisia care să judece tezele plagiate şi să le anuleze sunt fundamentale pentru ca să ne recredibilizăm la toate nivelurile în acest moment, pentru că dacă noi activitatea academică, de cercetare, de specializare o decredibilizăm atât de flagrant prin plagiat, nu putem avea pretenţia că vom face ceva serios în nimic, în niciun domeniu, nu numai în cel al culturii'', a răspuns ea.

Corina Şuteu a subliniat că actualul Cabinet este unul de specialişti, iar titlurile trebuie să fie legitime.

''S-a vorbit foarte mult despre Guvern ca fiind de tehnocraţi. Eu personal cred că în foarte mare măsură acest Guvern este unul de fapt de profesionişti. Profesioniştii şi specialiştii sunt o categorie care există tocmai pentru că titlurile lor sunt bazate pe ceva legitim, ori în cazul doctoratelor, acestea trebuie să fie legitime'', a conchis ea.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, care a condus Poliţia Română în ultimii trei ani până la numirea în Cabinetul Cioloş, se află pe lista cu demnitari suspectaţi că şi-au plagiat tezele de doctorat, existând suspiciuni că peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat a acestuia ar fi fost copiate din diverse lucrări.

Consiliul Naţional de Etică (CNE), care urma să decidă dacă teza lui Petre Tobă a fost sau nu plagiată, a fost revocat de ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, la începutul lunii decembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici