Tanczos Barna, după ce un bărbat a fost desfigurat de un urs: Schimbăm legea

  • Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă, sâmbătă, după ce un bărbat atacat de un urs a fost operat timp de 6 ore şi mai are nevoie de alte intervenţii, că legislaţia va fi modificată.
  • Vineri, un bărbat a fost atacat de urs la o fermă de lângă Cristuru Secuiesc.
2080 afișări
Imaginea articolului Tanczos Barna, după ce un bărbat a fost desfigurat de un urs: Schimbăm legea

Tanczos Barna, după ce un bărbat a fost desfigurat de un urs: Schimbăm legea

Bărbatul fost supus unei intervenţii chirurgicale de 6 ore la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

„Şi această tragedie este un semnal de alarmă că modificarea legislaţiei, care ar permite intervenţia de urgenţă atunci când este semnalată prezenţa urşilor periculoşi în localităţi, este indispensabilă şi din ce în ce mai urgentă. Cele două proceduri, de intervenţie imediată şi de prevenţie, trebuie să existe în paralel în soluţionarea problemei. Tocmai din aceste considerente lucrăm la proiectul de ordonanţă pentru modificarea legislaţiei, conform căruia în maximum 24 de ore de la sesizarea unui atac, în câteva ore la locul respectiv se va deplasa o echipă formată de jandarmi şi vânători care va interveni gradual, în funcţie de situaţie. Este responsabilitatea şi datoria statului să asigure siguranţa cetăţenilor. Trebuie să prevenim tragediile de acest tip!”, este anunţul lui Tanczos Barna.

Conform CJ Harghita, este vorba despre un bărbat de 54 de ani care a fost atacat în zorii zilei la o fermă de lângă Săcel. Acesta a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc, unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă, şi în urma CT-ului efectuat a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

Aici a fost operat, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului.

„Este vorba despre o ursoaică periculoasă. În plus faţă de chirurgie toracică, bărbatul atacat are nevoie de intervenţie chirurgicală neuronală, oro-maxilo-facială şi reconstrucţie plastică. Ne-am consultat cu Tánczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi aşteptăm documentaţia din partea Asociaţiilor de Vânătoare pentru a fi realizată o intervenţie de urgenţă”, a anunţat CJ Harghita.

CITEŞTE ŞI: VIDEO După urşi, mistreţul şi-a făcut apariţia în Sinaia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici