Tăriceanu: Achiziţiile militare ar trebui să fie pe agenda coaliţiei; Nu vreau să discutăm fleacuri

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat,marţi, că pe agenda coaliţiei PSD-ALDE ar trebui să se regăsească achiziţia de echipamente militare, nu ”fleacuri”, afirmând că va propune Guvernului ca astfel de achiziţii să nu se mai facă fără luarea în vedere a offset-ului în procent de 80%.

303 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Achiziţiile militare ar trebui să fie pe agenda coaliţiei; Nu vreau să discutăm fleacuri

Tăriceanu: Achiziţiile militare ar trebui să fie pe agenda coaliţiei; Nu vreau să discutăm fleacuri

”Nu ştiu ce agendă va avea CExN (Comitetul Executiv Naţional al PSD de la sfârşitul lunii ianuarie - n.r.), eu am să vă spun că rămân în continuare să cred că alta este agenda de preocupări a noastră”, a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă premierul ar trebui să discute cu cei de la ALDE înainte de şedinţa CEX PSD în care se va vorbi despre restructurarea Guvernului.

Călin Popescu Tăriceanu a criticat graba cu care au fost făcute achiziţiile de echipamente militare, în anul 2017.

”(...) s-au convenit rapid nişte achiziţii de echipamente militare. Aceste achiziţii cred că au fost convenite întâi de preşedintele României, după care Parlamentul a trebuit să dea suportul legal şi ministrul Apărării, respectiv Guvernul, să operaţionalizeze aceste decizii. Pentru România aceste achiziţii sunt necesare pentru asigurarea apărării şi securităţii ţării, dar sunt extrem de costisitoare. (...)Profităm în planul securităţii, fără îndoială, dar economic nu", a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat că va propune Guvernului şi partenerilor din coaliţie ca astfel de achiziţii să nu se mai facă fără luarea în vedere a offset-ului într-un procent cât mai mare, ”probabil spre 80%”.

”(...) pentru 2018 voi propune Guvernului şi partenerilor din coaliţie ca astfel de achiziţii să nu se mai facă fără luarea în vedere a offset-ului într-un procent cât mai mare, probabil spre 80%, în aşa fel încât să profităm şi noi şi economia românească, să genereze locuri de muncă, transfer de tehnologie către economia românească, să ne integrăm în acest sistem de industrie de apărare care se pare că este unul foarte profitabil dar din care noi nu profităm economic deloc. Profităm în planul securităţii, fără îndoială, dar economic nu", a adăugat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că pe agenda coaliţie de guvernare ar trebui să se regăsească subiectul achiţiţiilor de echipamente militare.

”Acestea sunt lucrurile serioase pe care vreau să le abordez şi, nu vreau să jignesc pe nimeni, nu vreau să abordăm fleacuri de genul ăsta, ce o să facă, când o să discute, când o să fie CExN. Avem lucruri mult mai importante de decis decât lucruri care mi se pare că ţin de ambiţii, poate şi orgolii”, a spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici