Tăriceanu: Campania electorală s-a desfăşurat cu accente care nu ar fi trebuit să mai apară

Campania electorală s-a desfăşurat cu unele accente care nu ar fi trebuit să mai apară în România, pornind de la violenţe de stradă şi până la conflicte televizate în direct, acţiuni regretabile care sunt determinate şi de conduita liderilor politici, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu.

6 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Campania electorală s-a desfăşurat cu accente care nu ar fi trebuit să mai apară

Tăriceanu: Campania electorală s-a desfăşurat cu accente care nu ar fi trebuit să mai apară (Imagine: Mediafax Foto)

"Campania s-a desfăşurat cu nişte accente pe care nu credeam să le mai văd în România, începând de la violenţele în stradă şi mergând până la ceea ce am văzut ieri la televizor (conflictul dintre senatorul PC Marius Marinescu şi deputatul PD-L Anca Constantinescu - n.r.) . Sunt dezamăgit din acest punct de vedere. Chiar dacă miza este importantă în acest moment, pentru că România este o ţară care creşte într-o lume globalizată, cu efecte ale crizei economice care sunt de aşteptat să se resimtă şi la noi, iar românii trebuie să facă o alegere extrem de responsabilă şi de importantă în viitor, acest lucru nu scuză participanţii la campanie, activiştii, militanţii de la astfel de atitudini. E regretabil, însă cred că acest lucru provine şi din linia de conduită a şefilor lor", a spus Tăriceanu.

El a apreciat că şi diversele cadouri oferite electoratului în schimbul votului despăşesc linia firească a unor dezbateri de proiecte şi reduc campania la un nivel foarte coborât.

"Nu este numai partea de violenţă, sunt foarte multe lucruri care ţin de desfăşurarea campaniei şi care nu mi se pare că merg pe linia firească care să conducă la dezbateri, la confruntări de idei, de proiecte, ci mai degrabă la o campanie dusă la un nivel foarte coborât", a afirmat premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici