Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis: Mâine voi analiza scrisoarea

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că va transmite un răspuns preşedintelui, cu privire la modificarea legii electorale, şi că este nevoie de schimbarea în sistem, astfel încât el să corespundă cerinţelor actuale, nu să se comporte ca acum 100 de ani.

1621 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis: Mâine voi analiza scrisoarea

Tăriceanu îi răspunde lui Iohannis: Mâine voi analiza scrisoarea

"Mâine am să analizez scrisoarea şi sunt de părere că trebuie rezolvată legislativ această problemă şi simplu votul anticipat multiplu la care putem adăuga şi celelalte formule, votul prin corespondenţă. Cred că trebuie să lăsăm cât mai multe posibilităţi. Să dăm cât mai multe posibilităţi (....). Dacă stăm să completeze cu liste şi date de identificare ca acum 100 de ani, când nu era sistemul informatic, sigur că procesul o să fie anevoios", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

"Am văzut cererea preşedintelui de a face o sesiune extraordinară. Şi eu şi colegii mei avem toată disponibilitatea. Rămâne în sarcina comisiei cât de repede se va mişca pentru a se organiza acest lucru până la vacanţa parlamentară", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale. În acest sens, preşedintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„Solicit partidelor şi formaţiunilor parlamentare să depună toate eforturile pentru ca proiectul lege să respecte pe deplin standardele de conduită electorală şi exigenţele în materie, astfel încât situaţiile de scrutinul din 26 mai să fie evitate. Dacă situaţia o va impune, voi cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru discutarea în regim de urgenţă a proiectul care urmează fie supus dezbaterii, astfel încât proiectul de lege să fie adoptat înaintea următoarei sesiuni parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Taguri:
tariceanu,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici