Tăriceanu: Ministrul Justiţiei a încălcat procedurile prin susţinerea lui Kovesi la şefia DNA

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că anunţul ministrului Justiţiei, Raluca Prună, prin care o susţine pentru reînvestire pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA reprezintă o încălcare a procedurilor şi i-a cerut premierului Dacian Cioloş să o avertizeze pe Raluca Prună.

1755 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Ministrul Justiţiei a încălcat procedurile prin susţinerea lui Kovesi la şefia DNA

Tăriceanu: Ministrul Justiţiei a încălcat procedurile prin susţinerea lui Kovesi la şefia DNA (Imagine: Bogdan Iordache / Mediafax Foto)

"Vreau să fiu, de la început, foarte bine şi clar înţeles: nu discut despre persoană. Discutăm despre principiu şi despre procedurile legale pe care ministrul, în acest fel, le-a încălcat şi le-a desconsiderat (...) Din moment ce, inclusiv în legătură cu cei doi procurori, ministrul s-a pronunţat la începutul mandatului că va respecta aceste proceduri vedem acum, dintr-o dată, că sare peste ceea ce a vorbit înainte şi era foarte convinsă că aşa trebuie să facă şi văd că vrea să respecte această procedură numai pentru numirea procurorului general, în timp ce pentru DNA a găsit o scurtătură, anunţul în conferinţa de presă", a susţinut Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu mai susţine că ministrul Justiţiei a dat un semnal prost în sistem, pentru că procurorii au văzut cum anumite poziţii "sunt rezervate din start".

"Cred că este şi o responsabilitate aici, bineînţeles, a primului ministru să îi atragă atenţia ministrului Justiţiei să intre în legalitate, altfel toată această procedură se trasformă în cu totul altceva, nu vreau să folosesc un epitet deranjant, dar, sigur, că criteriile care sunt, criteriile obiective, şi care în mod normal ar trebui să fie utilizate, e clar că nu mai funcţionează, ci alte resorturi", a mai spus preşedintele Senatului.

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a anunţat, joi, la şedinţa de bilanţ a DNA că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului şef al Direcţie Naţionale Anticorupţie", a afirmat ministrul Justiţiei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici