Tăriceanu preia conducerea PNL Bucureşti

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, duminică, la finalul şedinţei Delegaţiei Permanente, că va prelua conducerea Consiliului de coordonare al PNL Bucureşti.

17 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu preia conducerea PNL Bucureşti

Tăriceanu preia conducerea PNL Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

"În momentul în care patru organizaţii demisionează, Consiliul de coordonare practic s-a dizolvat. Măsura pe care am convenit-o este ca eu să-mi asum conducerea acestui consiliu de coordonare pentru a nu alimenta cumva speculaţii legate de poziţionarea unei persoane sau a unei personalităţi sau alteia faţă de viitorul Congres, care oricum va avea loc după alegerile generale. Şi cu acest lucru cred că am pus capăt acestei false probleme", a susţinut Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cine face parte din echipa de coordonare a PNL Bucureşti, Tăriceanu a spus că acest lucru va fi discutat în cadrul BPC, dar a menţionat că el a propus ca din această echipă să facă parte vicepreşedinţii Eugen Nicolăescu şi Marius Petrache.

"Eu am făcut deja astăzi o propunere colegilor din Birou. Pe baza discuţiilor pe care le-am avut sunt doi colegi care fac parte deja din BPC, mă refer la Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, cu care vreau să facem această echipă de coordonare. La nivelul sectoarelor nu am făcut încă o propunere, rămâne să mă mai gândesc", a spus Tăriceanu.

Delegaţia Permanentă a PNL a acceptat propunerea BPC de dizolvare a conducerilor filialelor sectoarelor 2, 3, 4 şi 5.

În plus, Tăriceanu a spus că Delegaţia Permanentă a hotărât, conform Statutului, la filialele cu rezultate slabe la alegeri, să constate depunerea mandatului de către acestea şi acordarea BPC a dreptului de a propune soluţiile de reorganizare necesare.

"Acolo unde aveam conduceri interimare, precum Timiş, Arad, Suceava, Neamţ şi Dâmboviţa, este strict numai de resortul Biroului Politic să decidă care este soluţia în continuare. Pentru toate organizaţiile s-a propus o reorganizare, care să aducă în fruntea organizaţiei respective o echipă care să se poate angaja la obţinerea unor rezultate mai bune", a mai spus liderul PNL, care a făcut o scurtă trecere în revistă a scorurilor obţinute de PNL la locale în diferite localităţi.

Preşedintele PNL a aminit, astfel, că PNL are şase organizaţii judeţene care au "contraperformat": trei din Moldova - Suceava, Neamţ şi Botoşani - precum şi un rezultat foarte slab la Dâmboviţa, la Sibiu, Arad,Timiş şi Bucureşti, unde doar două organizaţii de sector au rezultate mai bune - 1 şi 6.

Tăriceanu a ţinut să critice şi intrarea în alianţe politice de conjunctură în Arad, Timiş şi Sibiu, motiv pentru care candidaţii PNL nu au avut vizibilitate şi, în opinia sa, nici nu vor avea pentru alegerile din toamnă, menţionând că la Sibiu PNL a obţinut un scor "înspăimântător".

Preşedintele PNL a subliniat că, în calitate de preşedinte, are obligaţia să vadă cum va performa partidul în continuare.

"PNL nu are decât o singură opţiune, aceea de a-şi consolida poziţia", a mai spus Tăriceanu, anunţând că Delegaţia Permanentă a mai discutat şi "calendarul şi procedurile de desemnare" a candidaţilor pentru alegerile din toamnă.

"Am ales noua echipă de conducere formată din Dan Motreanu, secretarul general, şi Bogdan Olteanu, care a coordonat politic campania la locale, reconfirmaţi de Delegaţia Permanentă", a conchis liderul liberalilor.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici