Tăriceanu, despre retragerea sprijinului lui Daniel Constantin: Plecăm de la premisa unei necesare colaborări / Reacţia vicepremierului: Delegaţia Permanentă a fost statutară, Congresul va avea loc în aprilie

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, după Delegaţia Permanentă, întrebat dacă i se va retrage sprijinul politic lui Daniel Constantin, că în această reuniune nu s-a discutat acest aspect şi că, oricum, premisa de la care se pleacă este cea a unei necesare colaborări.

4701 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre retragerea sprijinului lui Daniel Constantin: Plecăm de la premisa unei necesare colaborări /  Reacţia vicepremierului: Delegaţia Permanentă a fost statutară, Congresul va avea loc în aprilie

Călin Popescu Tăriceanu, despre retragerea sprijinului lui Daniel Constantin: Plecăm de la premisa unei necesare colaborări

Întrebat dacă ALDE îi va retrage sprijinul politic vicepremierului Daniel Constantin, Tăriceanu a răspuns: „Nu s-a discutat acest lucru pentru că, împreună cu colegii mei, plecăm de la premisa unei necesare colaborări în ALDE. Dacă cei care astăzi au plecat în mod demonstrativ din şedinţă doresc să purtăm o discuţie şi să revină la gânduri mai bune şi să respecte democraţia şi performanţa în partid, nu văd de ce am face un astfel de gest”.

Tăriceanu a spus că a depăşit momentul în care a fost şantajat de Daniel Constantin în privinţa listelor ALDE la alegerile parlamentare.

„Ce s-a întâmplat la alegerile parlamentare v-am explicat, acel moment l-am depăsit. Din păcate văd că pe parcurs această atitudine se repetă şi, ca atare, singura soluţie pe care o am – eu nu pot să schimb caracterul oamenilor, nici comportamentul lor – dar putem să instalăm reguli democratice mai clare şi care să ducă până la urmă la decizii bazate pe votul majorităţii”, a mai spus Tăriceanu.

El a mai spus că sprijinul politic îl dă structura de conducere abilitată conform statului.

„O să vedem în perioada următoare. Eu cred că aceste puseuri de orgoliu nu sunt fireşti, dar fiecare până la urmă îşi modulează acţiunea cum crede de cuviinţă. Eu sunt un om care am avut în acţiunea mea politică, ca principiu, o atitudine incluzivă şi nu excluzivă. Cred că dacă suntem mai mulţi suntem mai puternici, dar trebuie să împărţim aceleaşi seturi de valori. Dacă avem obiective diferite atunci fiecare trebuie să-şi definească obiectivele în parte şi în funcţie de dorinţa majorităţii mergem într-o directive sau alta. S-ar putea ca şi eu să nu găsesc întotdeauna susţinerea necesară pentru direcţia în care vreau să meargă partidul, pentru discursul politic , dar trebuie să accept decizia majorităţii şi aşa este peste tot”, a mai spus Tăriceanu.

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică, în replică la acuzaţiile avansate de Daniel Constantin, că Delegaţia Permanentă a fost convocată statutar şi că, în consecinţă, a fost decisă convocarea unui Congres extraordinar, apoi ordinar, în 21-22 aprilie.

„Delegaţia Permanentă s-a ţinut conform statutului, în cvorum, în pofida plecării unor colegi din sală. Am decis convocarea unui Congres extraordinar în 21 aprilie la Parlament. (...)Congresul ordinar va fi în 22 aprilie, cu două puncte importatnte pe ordinea de zi – dezbaterile politice şi doi - alegeri pentru structurile de conducere la nivel naţional”, a spus Tăriceanu.

El a arătat că Daniel Constantin a părăsit şedinţa Delegaţiei Permanente în mod „demonstrativ”.

„Am asistat în prima parte a Delegaţiei Permanente la comentarii făcute de Daniel Constantin, care şi-a declarat nemulţumirea în legătură cu modul în care funcţionează ALDE şi a ieşit din sală în mod demonstrativ”, a spus Tăriceanu.

El şi-a manifestat nemulţumirea faţă de modul în care Daniel Constantin îşi exercita prerogativele de conducere ale ALDE şi a arătat că renunţarea la formula bicefală de conducere a devenit necesară pentru luarea deciziilor în partid.

„Era clar că trebuia să organizăm un Congres pentru a renunţa la această formulă duală de conducere, bicefală, pentru ca deciziile să se poată lua”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă va candida la Congres, Tăriceanu a precizat: „Răspunsul este <Da>”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici