Daniel Constantin, co-preşedintele ALDE: Nu voi candida pentru şefia partidului. Voi ocupa funcţia de preşedinte executiv / Luni voi avea o discuţie cu Grindeanu

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a susţinut, duminică, după ce a părăsit Delegaţia Permanentă, considerând-o nestatutară, că în urmă cu patru luni a „convenit” să nu candideze pentru şefia ALDE, urmând să ocupe funcţia de preşedinte executiv.

688 afișări
Imaginea articolului Daniel Constantin, co-preşedintele ALDE: Nu voi candida pentru şefia partidului. Voi ocupa funcţia de preşedinte executiv / Luni voi avea o discuţie cu Grindeanu

Daniel Constantin, co-preşedintele ALDE: Nu voi candida pentru şefia partidului. Voi ocupa funcţia de preşedinte executiv

"Am convenit acum patru luni de zile că vom avea preşedinte unic şi am convenit că nu voi candida pentru funcţia de preşedinte, ci voi ocupa funcţia de preşedinte executiv”, a susţinut Constantin, în declaraţiile de presă date după ce a părăsit Delegaţia Permanentă a ALDE.

„Ca atare, nu acesta a fost motivul acestor dispute care din păcate regret profund că au ieşit în spaţiul public. Motivele neînţelegerilor au fost legate de modalitatea în care se iau decizii în ALDE. N-am acceptat şi n-o să accept ca cineva din afara partidului din care fac parte să decizii în partidul nostru, cu acceptul unuia dintre co-preşedinţi. Asta este marea problemă pe care o avem şi ăsta este pericolul pe care îl avem din păcate şi îl va avea ALDE în perioada următoare. (...) Nu voi accepta ca în partidul pe care nu-l voi părăsi să fie luate decizii în mod unilateral”, a precizat Constantin.

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a declarat, duminică, după ce a părăsit reuniunea Delegaţiei Permanente a ALDE, că nu poate valida convocarea unui Congres al formaţiunii în baza unei reuniuni nestatutare a Delegaţiei Permanente.

„Delegatia Permanentă care s-a convocat astăzi nu este cea statutară. Am agreat, am covocat Delegatia Permanentă, însă secretariatul într-o anumită parte a convocat alţi colegi şi nu sunt cei care trebuiau că fie în Delegatia Permanentă. Am agreat acum 2 ani de zile normele tranzitorii care spun foarte clar: Delegaţiei Permanentă e formată din Delegaţia Permanentă a PLR si Consiliul Naţional al PC. Este foarte clar acest lucru şi am vrut să-l aduc la cunoştinţa şedinţei de astăzi”, a spus Constantin.

„Din motivul acesta am intrat împreună cu colegii acolo ( în şedinţa Delegaţiei Permanente, n.r.) şi am spus: <Oameni buni, nu s-au convocat toţi oamenii în Delegaţia Permanentă. Nu pot să particip sau să validez convocarea Congresului pe o Delegaţie care nu există>”, a mai arătat Constantin.

Co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin, împreună cu foştii membri PC din ALDE, că părăsit, duminică, şedinţa Delegaţiei Permanente a formaţiunii, unde trebuia să se stabilească data Congresului în care se va alege preşedintele unic, invocând faptul că a fost convocată nestaturar.

Constantin, împreună cu un grup de aproximativ câteva zeci de persoane, care au venit duminică la Palatul Parlamentului pentru a participa la şedinţa Delegaţiei Permanente, au părăsit această reuniune după 20 de minute de la debut.

Constantin şi cei care l-au urmat au părăsit sala de şedinţe a grupului ALDE din Camera Deputaţilor şi s-au retras într-unul dintre birouri, unde au susţinut o scurtă declaraţie de presă pentru a-şi justifica gestul.

În acest timp, co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a rămas şi a condus şedinţa Delegaţiei Permanente.

Delegaţia Permanentă a ALDE s-a reunit, duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a tranşa în ceea ce priveşte data la care se va organiza Congresul formaţiunii în care se va alege preşedintele unic, în condiţiile existenţei unor tensiuni privind această dată.

Co-preşedintele ALDE, vicepremierul Daniel Constantin, a precizat, duminică, după ce a părăsit Delegaţia Permanentă a ALDE, că nu va pleca din această formaţiune politică şi că se va întâlni luni cu premierul Sorin Grindeanu, pentru a vedea decizia coaliţiei în legătură cu această situaţie.

"Eu nu am vrut să ajungem în această situaţie dar, din păcate, este o situaţie delicată pentru ALDE. Nu vom pleca din ALDE. Nu am ţinut niciodată la funcţii. Oricând, şi chiar mâine (luni, n.r.), voi avea o discuţie cu prim-ministrul Sorin Grindeanu şi, dacă decizia coaliţiei va fi într-un sens, nu regret”, a spus Daniel Constantin, după ce a părăsit Delegaţia Permanentă a ALDE.

„Am făcut parte şi din guvernul Victor Ponta şi cred că am îndeplinit pentru partidele din care provin o misiune bună. Am ajutat prin activitatea pe care am avut-o acolo (...) Cred că întotdeauna am reprezentat cu cinste şi am făcut-o bine. Dar nu am pus mai presus funcţiile (...). Ţin mai mult la oameni decât la funcţii”, a spus Constantin.

El a adăugat că nu vor exista plecări din ALDE şi că parlamentarii ALDE vor susţine Guvernul Grindeanu.

"Orice s-ar întâmpla, toţi parlamentarii care sunt aici nu vor pleca din ALDE, vor rămâne şi vor susţine Guvernul Sorin Grindeanu. Este un vot care s-a dat pentru acest Guvern, pentru această coaliţie şi nu voi pune în pericol această coaliţie. Sper ca activitatea guvernamentală să primeze, nu scandalurile", a mai spus Constantin.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici