Tăriceanu: România e în grav derapaj; instituţiile au caracteristici din regimuri totalitare

Liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, vineri, într-un discurs susţinut în faţa tinerilor din ALDE, că România se află astăzi într-un "grav derapaj", din cauză că instituţiile au caracteritici din regimuri totalitare.

438 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: România e în grav derapaj; instituţiile au caracteristici din regimuri totalitare

Tăriceanu: România e în grav derapaj; instituţiile au caracteristici din regimuri totalitare

"Instituţiile sunt făcute să apere şi să servească cetăţeanul, nu să-l asuprească, nu să-i îngrădească libertăţile, nu să-i asculte telefoanele, nu să-l trimită pentru vini închipuite în instanţă, nu să-l plimbe cu cătuşe pe la televizor. Astea sunt caracteristicile specifice regimurilor autoritare. România este astăzi într-un grav derapaj, pe care nu mi l-am imaginat la începutul anilor '90 ", a spus Tăriceanu.

El a arătat că acesta este şi motivul pentru care ALDE, de la crearea sa, a fost singurul partid care a militat fervent pentru apărarea drepturilor cetăţenilor.

"Nu este vorba numai de cei care au suferit nedreptăţi, care au fost anchetaţi pe nedrept, incorect, care au fost ascultaţi la telefoane, şi aşa mai departe. Este vorba despre apărarea drepturilor fiecăruia dintre noi", a adăugat Tăriceanu.

El le-a spus tinerilor din ALDE că nu vrea ca aceştia să ajungă să devină   "întâmplător" victimele abuzurilor instituţiilor de forţă din România şi că aceasta este preocuparea sa cea mai importantă.

 "Suntem, după toate statisticile, a doua ţară din Europa în ceea ce priveşte mărimea creşterii economice a PIB. Acesta este genul de parametru pe care îmi place să-l aud şi cu care să mă laud, nu că România este ţara din lume cu 300.000 de cetăţeni ascultaţi la telefoane, care este ruşinea României ", a mai spus Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici