Tăriceanu şi Ban Ki-Moon au discutat despre crearea unui centru regional pentru operaţiunile ONU

Crearea unui centru regional de excelenţă pentru operaţiunile ONU de menţinere a păcii, a reprezentat unul dintre subiectele discutate, miercuri, de premierul Călin Popescu Tăriceanu cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-Moon.

12 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu şi Ban Ki-Moon au discutat despre crearea unui centru regional pentru operaţiunile ONU

Tăriceanu şi Ban Ki-Moon au discutat despre crearea unui centru regional pentru operaţiunile ONU (Imagine: Mediafax Foto)

"Am discutat despre posibilităţile de evoluţie a structurilor ONU existente în acest moment în România către centre cu o arie subregională sau regională, spre exemplu crearea Centrului regional de excelenţă pentru pregătire, pentru securitatea operaţiunilor de menţinere a păcii", a spus Tăriceanu, la finalul întâlnirii.

El a arătat că România îşi propune să contribuie în continuare la acţiunile ONU şi prin prisma experienţei acumulate în procesul de tranziţie de la statutul de dinainte de 1990 la cel de economie de piaţă.

Ban Ki-Moon a apreciat contribuţia activă a României la misiunile ONU, inclusiv în Kosovo, şi a precizat că se bazează în continuare pe sprijinul autorităţilor de la Bucureşti.

Secretarul general al ONU se află la Bucureşti cu prilejul summit-ului NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici