Tăriceanu: Voi sesiza luni Curtea Constituţională în legătură cu dosarul Belina

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că va sesiza CCR luni, în legătură cu dosarul Belina, în urma opiniilor formulate de experţii pe drept constituţional de la Senat.

1189 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Voi sesiza luni Curtea Constituţională în legătură cu dosarul Belina

Tăriceanu: Voi sesiza luni CCR în legătură cu dosarul Belina

„În ceea ce priveşte sesizarea CCR, v-am spus ieri că aştept punctul de vedere al experţilor. Între timp mi l-au prezentat astăzi de dimineaţă, aşa încât luni, săptămâna viitoare, voi depune la Curtea Constituţională sesizarea despre care am vorbit”, a răspuns Tăriceanu, după şedinţa coaliţiei de guvernare, întrebat când va sesiza CCR în cazul dosarului Belina.

În legătură cu legile justiţiei, liderul Senatului a precizat că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va veni cu pachetul de reformă în Parlament.

„Îl va prezenta, îl va susţine, urmând ca coaliţia să promoveze pachetul de legi de reformă, să înceapă dezbaterile şi să intrăm în procedură parlamentară”, a susţinut Tăriceanu, punctând că pachetul va veni ca iniţiativă parlamentară.

Întrebat când va fi gata proiectul de reformă a legilor justiţiei, Tăriceanu a spus că „dacă e gata, nu ştiu, programul comisiei, poate să fie invitat şi mâine şi poimâine, deci nu avem intenţia să lungim lucrurile, din contră„.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunţat, marţi, că proiectul sesizării CCR privind existenţa unui conflict între Guvern şi DNA, referitor la ancheta emiterii unor HG în speţa Belina, este finalizat, o discuţie pe această temă urmând a avea loc miercuri, în coaliţie. Întrebat dacă se va ajunge la CCR cu o sesizare privind conflictul DNA-Guvern şi cine o va înainta, Dragnea a răspuns: „Eu cred că se va ajunge”. Chestionat dacă a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în acest sens, Dragnea a spus: „Da. Este făcut proiectul şi cred că astăzi sau mâine e forma finală”.

Dragnea a anunţat, acum o săptămână, că Tăriceanu va fi cel care va sesiza CCR în această speţă. Ulterior, Tăriceanu a negat parţial declaraţia lui Dragnea, menţionând că a cerut serviciilor Senatului să facă o analiză despre această sesizare, urmând ca o decizie să fie luată în coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici