Tăriceanu vrea pentru portofoliul Muncii un ministru titular, nu un interimar

Liderul PNL, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus membrilor BPC, în şedinţa de marţi, că intenţionează să nominalizeze la Ministerul Muncii un titular, nu un interimar şi că are o propunere pentru acest portofoliu, pe care deocamdată nu doreşte să o prezinte, deoarece nu a vorbit cu persoana vizată.

22 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu vrea pentru portofoliul Muncii un ministru titular, nu un interimar

Tăriceanu vrea pentru portofoliul Muncii un ministru titular, nu un interimar

"Tăriceanu a spus că se gândeşte deja la cineva, dar nu poate divulga numele, deoarece nu a discutat deocamdată cu persoana în cauză. El a precizat totuşi că intenţionează să nominalizeze un ministru titular pentru funcţia de ministru al Muncii şi nu un membru al Guvernului care să ocupe interimar acest post", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse liberale.

Conform surselor din PNL, Tăriceanu a revenit astfel asupra variantei ca Eugen Nicolăescu să asigure interimatul la Ministerul Muncii. Ministrul Sănătăţii declarase, înaintea şedinţei BPC al PNL, că a acceptat propunerea prim-ministrului de a prelua interimar portofoliul Muncii, dar aprecia că soluţia în acest caz este numirea unui titular.

"Călin Popescu Tăriceanu a spus că s-ar fi gândit la soluţia interimatului, dar a menţionat că i se pare mult mai bine să pună un ministru plin, pe motiv că sunt multe hârtii de semnat", au susţinut sursele citate.

Conform surselor liberale, Tăriceanu ar fi spus în BPC: "M-am gândit la varianta asta (interimat - n.r.), numai că 45 de zile de interimat nu sunt bune pentru nimeni. Prietenul nostru din deal (Traian Băsescu - n.r.) va folosi asta împotriva noastră. M-am gândit peste după-amiază şi cred că e mai bine să avem un ministru plin".

Aceleaşi surse au menţionat că BPC a decis să îl mandateze politic pe premierul Tăriceanu să accepte demisia lui Paul Păcuraru, urmând ca prim-ministrul să vină cu o nominalizare pentru minister.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, că nu s-a luat nicio decizie în BPC cu privire la persoana care va asigura interimatul la Ministerul Muncii în urma demisiei lui Paul Păcuraru, menţionând că nominalizarea este atribuţia premierului Tăriceanu, care va soluţiona urgent situaţia.

Solicitată să precizeze dacă aceasta înseamnă că Eugen Nicolăescu nu este în acest moment interimar, Norica Nicolai a spus că nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Preşedinţia a anunţat, marţi dimineaţă, că şeful statului, Traian Băsescu, a semnat, cu o zi în urmă, decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a lui Paul Păcuraru, având în vedere că DNA a început urmărirea penală faţă de acesta.

Decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii a liberalului Paul Păcuraru a fost publicat, marţi după-amiază, în Monitorul Oficial.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, înaintea şedinţei BPC al PNL, că a acceptat propunerea primului-ministru de a prelua interimar portofoliul Muncii, dar crede că soluţia în acest caz este numirea unui titular.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, marţi, după şedinţa conducerii liberale, că ministrul Muncii Paul Păcuraru a demisionat din funcţie şi că i-a acceptat demisia. Tăriceanu a spus că, în perioada următoare, va face o altă nominalizare pentru portofoliul Muncii. Şeful Executivului nu a făcut nicio precizare privind interimatul la conducerea ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici