Teodorovici, încă urmărit de gafa privind românii din Diaspora: Am avut mesaje care nu întotdeauna au fost corect înţelese

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a avut un mesaj pentru Diaspora, la început de an, spunând că va susţine toate măsurile economice care încurajează revenirea acasă a muncitorilor şi că a avut uneori mesaje "care nu au fost corect înţelese".

930 afișări
Imaginea articolului Teodorovici, încă urmărit de gafa privind românii din Diaspora: Am avut mesaje care nu întotdeauna au fost corect înţelese

Teodorivici, încă urmărit de gafa privind românii din Diaspora: Am avut mesaje care nu întotdeauna au fost corect înţelese

"Văd totuşi, cu regret, că în Europa statelor unite în diversitate, Romania centenarului este o Românie divizată, împărţită în două, în bun sau rău, în alb sau negru, în cei rămaşi acasă şi cei plecaţi afară. Pentru aceştia din urmă în special, dincolo de mesajele personale care, nu întotdeauna au fost corect înţelese sau a căror prezentare îmi asum a nu fi fost cea mai potrivit aleasă, vreau să cred că viitorul nu foarte îndepărtat va oferi şansa reîntregirii familiilor şi argumentele economice pentru reîntoarcerea acestora acasă, în România.

Şi astăzi, la cumpăna dintre ani mă duc cu gândul către acei copii ai căror părinţi sunt nevoiţi sa muncească în străinătate şi cu care, de multe ori, păstrează legătura doar prin intermediul internetului sau cadourilor neînsufleţite primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Oare câţi dintre ei (dacă nu cumva chiar toţi), nu ar renunţa fără regrete la darurile din ghetuţe sau de sub bradul înmiresmat în schimbul reîntregirii familiei!

Îndeplinirea dorinţei multora dintre cei plecaţi pe alte meleaguri de a găsi argumentul revenirii acasă, dar şi decizia românilor ce au ales să rămână, reprezintă, pentru mine, motive extrem de puternice pentru a susţine, ori de câte ori voi avea ocazia, că mediul de afaceri din România trebuie sprijinit, că antreprenorii români este normal să beneficieze de aceleaşi condiţii, precum cei europeni, pentru începerea şi dezvoltarea unei afaceri şi pentru a promova interesele economice şi financiare ale României unite în interiorul Europei unite.

Iar din acestă perspectivă, privesc cu încredere spre următoarele şase luni care vor reprezenta, sper, pentru toţi politicienii de astăzi, şansa de a valorifica, cu inteligenţă şi maturitate, contextul politic ce i se oferă României prin preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019", scrie, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Teodorovici face şi apel la unitate în ceea ce priveşte clasa politică.

"În special noi, clasa politică actuală, avem şansa ca, începând chiar din primul an al noului secol de existenţă a României unite, să găsim puterea de a renunţa la populismul ieftin şi adesea deşănţat, să nu mai lăsăm loc mizelor politice de conjunctură, să dovedim că interesul major al României şi al românilor primează şi că, indiferent de partidul căruia îi aparţinem – PSD, PNL, USR, MP, ALDE, UDMR, alte partide parlamentare sau nu – putem găsi maturitatea şi înţelepciunea politică de a lucra împreună pentru a pune în practică cele mai potrivite soluţii, exclusiv în interesul celor cărora le datorăm chiar funcţiile în care ne aflăm", mai scrie Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a fost asupru criticat, în urmă cu o lună, când a spus că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici