Tinerii din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani: o măsură benefică, firească pentru o democraţie sănătoasă

Organizaţiile reprezentative ale tinerilor, studenţilor şi elevilor din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani.

492 afișări
Imaginea articolului Tinerii din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani: o măsură benefică, firească pentru o democraţie sănătoasă

Tinerii din România susţin acordarea dreptului de vot de la 16 ani: o măsură benefică, firească pentru o democraţie sănătoasă

Consiliul Tineretului din România (CTR), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) anunţă că susţin propunerea privind coborârea vârstei de vot la 16 ani.

„Considerăm că aceasta reprezintă o măsură benefică, firească pentru o democraţie sănătoasă, precum o indică şi tendinţa celorlalte state europene, care va încuraja o participare mai numeroasă şi mai semnificativă a tinerilor din România la luarea unor decizii atât de importante, care îi vizează în mod direct”, anunţă tinerii.

În anul 2018 a fost realizată o consultare publică în România şi a rezultat faptul că 54% dintre tinerii români cred că măsura scăderii vârstei de la care se poate vota va avea un impact pozitiv asupra implicării adolescenţilor în problemele comunităţii.

De asemenea, scăderea vârstei minime de vot este o prioritate pentru statele europene, precum reiese din raportul Conferinţei Europene de Tineret care a avut loc anul acesta.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus că este o prioritate reducerea la 16 ani a vârstei la care se va putea vota în România, aşa cum este tendinţa în multe ţări europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici