Eugen Tomac: Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova, cele mai dificile din ultimii 30 de ani

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani, pentru că Rusia va încerca să ducă în eroare, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare şi propagandă, spune europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

397 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova, cele mai dificile din ultimii 30 de ani

Tomac: Alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova, cele mai dificile din ultimii 30 de ani

„Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. De ce? Pentru că Rusia va încerca să ducă în eroare cetăţenii Republicii Moldova, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare şi propagandă. Nemulţumirea exprimată de Rusia la preocuparea legitimă manifestată de Uniunea Europeană şi Statele Unite privind situaţia din Republica Moldova demonstrează că influenţa regimului de la Kremlin începe să slăbească”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El afirmă că „paradoxal, tocmai Rusia care a sugrumat decenii la rând Republica Moldova, implicându-se în procesul electoral, face aceste acuzaţii”.

„Autoritarismul pierde teren în faţa democraţiei, a respectării dreptului internaţional şi a drepturilor omului. Scopul Kremlinului este de a menţine majoritatea pro-rusă în legislativul de la Chişinău şi de a bloca orice proces de apropiere a Basarabiei de România, de Uniunea Europeană şi de NATO. 11 iulie va fi un moment-cheie pentru viitorul ţinutului de dincolo de Prut”, conchide europarlamentarul PMP.

Tomac a postat şi două fotografii în care apar pe panouri publicitare Igor Dodon cu Vladimir Putin, alaturi de sloganul „Împreună cu Rusia”, precum şi o imagine cu textul „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici