Tomac, despre anularea discursului lui Zelenski: Acest moment a arătat limitele actualei guvernări

Eurodeputatul Eugen Tomac, lider PMP, declară că a fost o mare eroare faptul că discursul preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, din Parlament, a fost scos marţi de pe agendă: „Acest moment a arătat limitele actualei guvernări. Este inacceptabil ca un asemenea moment să nu poată fi gestionat”.

403 afișări
Imaginea articolului Tomac, despre anularea discursului lui Zelenski: Acest moment a arătat limitele actualei guvernări

Tomac, despre anularea discursului lui Zelenski: Acest moment a arătat limitele actualei guvernări

„Consider că a fost o mare eroare că nu s-a ţinut acest discurs. Au mai existat şi în alte ţări voci care au pus sub semnul întrebării războiul şi care şi-au exprimat, în termeni destul de civilizaţi, nemulţumirea, dar nu au făcut spectacol din acest moment. Este clar că cei care conduc Parlamentul în momentul de faţă nu au cântărit foarte bine invitaţia pe care au adresat-o, de a se ţine acest moment important. Preşedintele Zelenski, liderul unui stat aflat în plin război cu Federaţia Rusă, a ţinut discursuri în Parlamentul European, în Congresul american, în toată Uniunea Europeană, unde există şi voci care pun sub semnul întrebării inclusiv suportul militar pentru Ucraina. La noi s-a produs o chestiune care arată limitele evidente pe care le are actuala guvernare. Şi chiar dacă s-ar fi întâmplat un incident de comunicare nefericit, acest discurs trebuia să aibă loc. Noi suntem mai puternici decât aceste vuvuzele ale Rusiei. România nu este reprezentată de aceşti politicieni-marionete. A fost o eroare majoră şi o lipsă de asumare. Actuala putere este caracterizată prin foarte multă neputinţă. A fost un nou eşec în rândul multor lucruri pe care şi le-au asumat şi nu au putut să le implementeze, în chestiuni ce ţin de politică internă. România nu poate fi şantajată şi supusă unor provocări mărunte. Este inacceptabil ca un asemenea moment să nu poată fi gestionat decât prin anulare”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

Totodată, liderul PMP subliniază şi faptul că statul român nu a spus public, până acum, în ce constă ajutorul militar acordat Ucrainei.

„Preşedintele României a abordat o strategie greşită, pentru că cetăţenii români trebuie să ştie exact în ce constă acest sprijin. Cine crede că Rusia nu ştie exact ce a făcut şi ce face România se înşeală. Mai mult decât atât, golul de informaţie pe care îl avem în societate, în momentul de faţă, cu privire la sprijinul concret şi real pe care-l oferă statul român Ucrainei a lăsat loc multor interpretări. Acest spaţiu gol de comunicare profesionistă şi convingătoare este ocupat cu foarte multă uşurinţă de politicienii care ieri şi-au devoalat identitatea politică de politicieni pro-ruşi. Şi evident că aceşti doi politicieni, Diana Şoşoacă şi George Simion, şi-au asumat pe faţă rolul de comunicatori ai lui Putin în România. Cetăţenii români trebuie să ştie că susţinând aceste proiecte politice, susţin Rusia”, a detaliat europarlamentarul PMP.

În programul preşedintelui ucrainean ajuns în România se regăsea, potrivit agendei publice, şi un discurs programat pentru a fi ţinut în Parlament, într-un moment în care atât Camera Deputaţilor, cât şi Senatul se aflau în sală. După ce a ajuns la Bucureşti, întâlnirea dintre parlamentari şi Zelenski a fost anulată.

În cadrul conferinţei de presă organizată la Cotroceni, preşedintele Iohannis a fost întrebat de ce s-a anulat întâlnirea cu Parlamentul. Iohnnis a răspuns: „Programul domului Zelenski a fost negociat de cele două delegaţii şi comunicat public, atât pot să spun la asta”.

Zelenski a răspuns la aceeaşi întrebare, susţinând că aceasta nu a fost o vizită în care să prezinte un discurs: „Ştim că nu duc lipsă de discursuri în toate ţările, cu tot respectul. Aceasta a fost o vizită în care să mulţummesc românilor şi să vorbesc strategic cu preşedintele Iohannis. Mă mai întâlnesc cu prim-ministrul şi cu câţiva parlamentari. Nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Poate cineva l-a făcut împotrivă, dar eu nu l-am pregătit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici