TOPUL parlamentarilor cu cea mai mică prezenţă la voturi finale în actuala legislatură

Topul parlamentarilor cu cea mai mică prezenţă nominală la voturile finale în Senat, respectiv Camera Deputaţilor, potrivit unui raport al Institutului pentru Politici Publice dat publicităţii vineri.

1409 afișări
Imaginea articolului TOPUL parlamentarilor cu cea mai mică prezenţă la voturi finale în actuala legislatură

TOPUL parlamentarilor cu cea mai mică prezenţă la voturi finale în actuala legislatură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Crin Antonescu a înregistrat la Senat o prezenţă de doar 6,1 % în cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Superioară, fiind cap de listă. El şi-a exercitat votul de 129 de ori.

La rândul său, Viorel Hrebenciuc a a înregistrat o prezenţă de doar 27,1 % în cei patru ani de mandat la voturile finale din Camera Deputaţilor, fiind cap de listă. El şi-a exprimat votul de 580 de ori.

Antonescu este urmat în topul parlamentarilor cu cea mai redusă prezenţă, în ordine, de senatorii Cătălin Voicu (PSD), Ioan Ghişe (PNL), Attila Verestóy (UDMR), Liviu Câmpanu (UNPR), Dan Radu Ruşanu (PNL), Ion Toma (UNPR), Gyorgy Frunda (UDMR), Dan Şova (PSD), Ion Vasile, Miron Mitrea (PSD), Ioan Chelaru (PSD) sau Cristian David (PNL).

În raport se menţionează că majoritatea absenţelor în cazul lui Vereştoy sunt motivate, specificându-se şi faptul că senatorul Cătălin Voicu s-a aflat în arest preventiv din martie 2010 până în iulie 2011.

La Camera Deputaţilor, Hrebenciuc este urmat în topul celor cu cea mai redusă prezenţă, în ordine, de deputaţii Ioan Chisăliţă (PSD), Dan Păsat (PDL), Relu Fenechiu (PNL), Oana Mizil, Nini Săpunaru (PNL), Călin Popescu Tăriceanu (PNL), Bogdan Niculescu-Duvăz (PSD), Ion Mocioalcă (PSD), Marin Bobeş (PSD), Ileana Dumitrache (PSD), Mihai Lupi (PNL), Nicolae Bănicioiu (PSD), şi chiar actualul preşedinte al Camerei, Valeriu Zgonea (PSD).

Cel mai harnic senator este Gheorghe David, de la PDL, care în patru ani de mandat a înregistrat o prezenţă de 98%, exprimând 2.080 de voturi.

El este urmat, în topul celor cu cea mai ridicată prezenţă, de senatorii Ion Ruşeţ (PDL), Vasile Borza (PDL), Iulian Urban (PDL), Dumitru Oprea (PDL), Sorin Fodoreanu (PDL), Ion Bara (PDL), sau Liviu Paşca (PNL).

Pe de altă parte, cel mai harnic deputat este Ovidiu Ganţ, de la grupul minorităţilor, care, în patru ani de mandat, a înregistrat o prezenţă de 99,7%, exprimând 2.136 de voturi.

Ganţ este urmat, în topul celor mai harnici, de deputaţii Gheorghe Ciobanu (PSD), Cosmin Popescu (PDL), Marton Arpad (UDMR), Cionca Arghir (PDL), Dragos Zisopol (minorităţi), Marius Dugulescu (PDL).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici