Toţi europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abţinut la votul pentru aderarea României la Schengen / Olanda are posibilitatea să blocheze aderarea

Parlamentul European a aprobat, marţi, Rezoluţia privind accederea României în Schengen. Decizia a fost luată cu 547 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”. Au existat şi 43 de abţineri de la vot, iar printre aceste voturi s-au numărat şi toţi europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte.

9931 afișări
Imaginea articolului Toţi europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abţinut la votul pentru aderarea României la Schengen / Olanda are posibilitatea să blocheze aderarea

Toţi europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abţinut la votul pentru aderarea României la Schengen / Olanda are posibilitatea să blocheze aderarea

Toţi europarlamentarii din partidul premierului olandez Mark Rutte s-au abţinut la votul pentru aderarea României la Schengen. Un alt europarlamentar olandez din coaliţia guvernamentală a votat împotrivă. Europarlamentarii olandezi care s-au abţinut fac parte din grupul Renew şi sunt membri ai partidului olandez de guvernământ Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Votul de azi din Parlamentul European nu duce automat la aderarea României la Schengen. Decizia privind admiterea României în spaţiul Schengen ar putea fi luată până la finalul anului. Pentru ca România să adere este nevoie de acordul tutoror statelor mebre, inclusiv al Olandei.

Săptpmâna trecută. în timpul unei vizite în România, premierul Mark Rutte a spus că Olanda „nu este de principiu împotriva aderării României", dar a ţinut să menţioneze că toate condiţiile trebuie să fie îndeplinite înainte de a se lua o decizie.

„Olanda nu se opune, dar trebuie să o facem aderarea într-o manieră transparentă şi corectă. Avem şi un mecanism de monitorizare, avem şi un mecanism de colaborare şi verificare, paşii următori vor veni (...)  Comisia a început procedurile, eu cred că misiunea de evaluare trebuie să fie mai profundă şi nu ştiu când vor veni rezultatele. Nu pot să vă dau un termen, dar nu vom lua mai mult timp decât necesar ”, a mai spus acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici