Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui SUA după tragedia de la Boston

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui SUA, Barack Obama, după evenimentul tragic care a avut loc la Boston, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai mulţi cetăţeni americani.

285 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe preşedintelui SUA după tragedia de la Boston

Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am primit, cu profundă tristeţe, vestea evenimentului tragic care a avut loc la Boston, în urma căruia şi-au pierdut viaţa mai mulţi cetăţeni americani. În numele poporului român şi al meu personal doresc să vă prezint dumneavoastră şi familiilor îndurerate adânca noastră compasiune, precum şi cele mai sincere condoleanţe. Totodată, doresc să îmi exprim convingerea, în numele prieteniei care leagă popoarele noastre, că suntem datori să apărăm valorile democraţiei, ale libertăţii şi să cultivăm solidaritatea şi dialogul într-o lume marcată de violenţă. Vă asigur, stimate domnule preşedinte, de întregul sprijin al României pentru poporul american, greu încercat în aceste momente", se arată în mesajul transmis de preşedintele Traian Băsescu preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Trei persoane au fost ucise şi alte 144 au fost rănite, luni, în două explozii violente care au avut loc la maratonul din Boston (nord-estul Statelor Unite), carnagiul producându-se în plin centru al oraşului.

Cele două explozii s-au produs "simultan", în apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanţă, potrivit şefului poliţiei din Boston Ed Davis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici