Traian Băsescu acuză o parte din Opoziţie că nu doreşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Fostul preşedinte spune că momentul prielnic a trecut

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică la România Tv, că parte din Opoziţie nu doreşte cu adevărat o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, adăugând ironic că poate aceasta va fi depusă în noapte de Revelion, de Crăciun sau poate chiar anul viitor, la Paşte.

1332 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu acuză o parte din Opoziţie că nu doreşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Fostul preşedinte spune că momentul prielnic a trecut

Traian Băsescu acuză o parte din Opoziţie că nu doreşte o moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Întrebat, duminică seară la România TV, ce şanse sunt ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament, Traian Băsescu a răspuns: "Părerea mea este că nu se vrea o moţiune de cenzură. Au fost momente de dezbinare între Tăriceanu şi Dragnea. Îşi dădeau lecţii unul altuia. Acum, după ce s-au împăcat, mă îndoiesc că se va depune. Mai ales că este acolo o minte luminată, doamna Turcan, care a spus că se va depune. Poate în noapte de Revelion sau de Crăciun sau la Paşte".

Afirmaţiile senatorului PMP vin în contextul în care preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că Opoziţia va stabili data la care va depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, după 1 decembrie, precizând că PNL încă nu au ajuns la numărul necesar de parlamentari pentru a căderea Cabinetului Dăncilă.

Liderul PNL a adăugat că se bazează pe parlamentari din UDMR, PSD şi ALDE pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului.

În schimb, Ludovic Orban spunea cu altă ocazie, mai precis pe 19 noiembrie, că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democraţii au singuri majoritate.

Deputatul PNL Ioan Cupşa a declarat, pentru MEDIAFAX, că este foarte probabil ca moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă să fie depusă în jurul datei de 10 decembrie.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, săptămâna aceasta, că există şanse ca moţiunea să treacă mai ales că sunt mulţi parlamentari ai PSD nemulţumiţi de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici