Traian Băsescu, despre Theodor Paleologu la prezidenţiale: Sper să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă

Traian Băsescu a afirmat, duminică, despre Theodor Paleologu, propunerea PMP de candidat al partidului la alegerile prezidenţiale, că speră să îi încurce pe Viorica Dăncilă şi pe Dan Barna, astfel încât prezidenţiabilii PSD şi USR-PLUS să nu intre în turul doi.

993 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, despre Theodor Paleologu la prezidenţiale: Sper să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă

Traian Băsescu, despre Theodor Paleologu la prezidenţiale: Sper să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă

„După cercetări şi analize am ajuns la concluzia că trebuie să vă fac astăzi dpuă propuneri, unul pe Theodor Paleologu pentru candidatura la funcţia de preşedinte al României şi pe Mihail Neamţu pentru funcţia de purtător de cuvânt al partidului şi al campaniei electorale. Conducerea campaniei şi-o va asuma preşedintele partidului, având în vedere că nu candidează este primul responsabil de funcţionarea partidului în campanie. (...) Are multe calităţi care îl recomandă ca un candidat care dacă ar câştiga ar fi un bine pentru România. Eu sper să îi încurce rău pe Barna şi pe Dăncilă. Încurcatul ăsta s-ar putea să facă ca niciunul din cei doi să nu intre în turul doi aşa cum spră, şi să le facem o surpriză”, a spus Traian Băsescu, la începutul şedinţei Colegiului Naţional al PMP.

Fostul preşedinte susţine că PMP are nevoie de un alt electoral pentru a aduna mai multe voturi şi a depăşi pragul de 5.8%.

„Problema noastră este că deşi am avut o creştere de 200.000 de voturi faţă de alegerile legislative, unde am avut 320.000 de voturi. La europarlamentare am avut 520.000, dar nu e suficient. Dacă ar fi candidat preşedintele partidului puteam miza pe acest portofoliu care s-a revitalizat în ultimii ani şi a crescut cu 200.000. Dacă îl păstrăm nu vom avea acel start de care partidul are nevoie. De la înfiinţare nu am ratat nicio intrare în Parlament sau PE, dar nu reuşim să ne desprindem de acest 5.8. Avem nevoie şi de alt electorat şi acest electorat poate fi adus de oamenii pe care o să îi propun. Am testat cinci candidaţi, pe toţi eu i-am invitat la discuţii, sunt dintr-o zonă care e puţin alta decât zona noastră electorală. M-am îndreptat către intelectualii care pe mine m-au sprijinit în primul mandat”, a adăugat Băsescu.

În încheiere, fostul lider PMP a susţinut că partidul trebuie să evolueze, fiind nevoie de soluţii alternative.

„Partidul trebuie să evolueze. Aşa cum suntem am trecut mereu pragul, dar l-am trecut cu sufletul la gură. Nu se ştie când apare accidentul. Trebuie jucat în politică, trebuie să găsim soluţii alternative la ce am avut până acum ca electorat şi eu cred că soluţia pe care o propun este una bună, o soluţie care poate muta partidul”, a conchis Băsescu.

PMP s-a reunit, duminică, în şedinţa Colegiului Naţional pentru a desemna candidatul partidului la alegerile prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici