Traian Băsescu, la Curtea Constituţională, unde se discută conflictul său juridic cu Parlamentul. Ce a declarat preşedintele suspendat

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a ajuns, luni, la Curtea Constituţională, unde se discută şi cererea sa de soluţionare a "conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte, şi preşedintele României, pe de altă parte".

6072 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu, la Curtea Constituţională, unde se discută conflictul său juridic cu Parlamentul. Ce a declarat preşedintele suspendat

Traian Băsescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Cred că este bine ca la Curtea Constituţională să existe şi viziunea preşedintelui asupra a ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută legat de decapitarea primilor doi oameni în stat, plus Avocatul Poporului", a precizat Traian Băsescu la venirea la Curtea Constituţională.

El a menţionat că a ţinut să vină personal, şi să nu fie reprezentat de un consilier prezindenţial, întrucât dorea să fie exprimat punctul de vedere personal al preşedintelui.

"Nu aş fi vrut să nu rămână direct punctul de vedere al preşedintelui legat de ce s-a întâmplat săptămâna trecută şi cred că este important chiar pentru istoria noastră", a susţinut Băsescu.

El a mai fost întrebat ce aşteptări are de la judecătorii Curţii în ceea ce priveşte şedinţa de luni. "Mi-aş dori să nu ia lucrurile fragmentat, ci să le privească în ansamblu, ca să înţelegem toţi şi în primul rând românii ce s-a întâmplat săptămâna trecută", a susţinut Traian Băsescu.

Băsescu a ajuns la CC la puţin timp după ce a plecat de la Palatul Cotroceni.

Potrivit anunţului de pe site-ul Curţii Constituţionale, ordinea de zi a CC pentru perioada 9 - 10 iulie este următoarea: 1. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea alin.(1) al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, formulată de un număr de 67 deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal"; 2. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga" şi "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.24 din 3 iulie 2012 privind revocarea din funcţia de preşedinte al Senatului a domnului Vasile Blaga, formulată de 28 senatori aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal"; 3. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.25 din 3 iulie 2012 privind revocarea doamnei Roberta Alma Anastase din funcţia de preşedinte şi de membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, formulată de 58 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal", 4. "Cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Parlamentul României, pe de o parte şi Preşedintele României, pe de altă parte"; 5. "Constatarea existenţei împrejurărilor care justifică interimatul în exercitarea funcţiei de Preşedinte al României"; 6. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, formulată de un număr de 71 deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal"; 7. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Legii privind cooperarea între Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, formulată de un număr de 26 senatori aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal"; 8. "Sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.32 din 3 iulie 2012 privind revocarea domnului Gheorghe Iancu din funcţia de Avocat al Poporului, formulată de un număr de 58 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici