Traian Băsescu şi soţia sa au plecat cu elicopterul din Covasna

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au plecat, duminică după-amiază, cu elicopterul, din staţiunea Covasna, după ce şi-au petrecut week-end-ul la vila de protocol din localitate, şeful statului nefăcând declaraţii presei la plecare.

725 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu şi soţia sa au plecat cu elicopterul din Covasna

Traian Băsescu şi soţia sa au plecat cu elicopterul din Covasna (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Traian Băsescu şi soţia sa şi-au petrecut ziua de duminică la vila de protocol din staţiunea Covasna.

Potrivit unor surse locale, cei doi au luat masa în vilă.

La ora 16.00, şeful statului şi soţia acestuia au plecat din Covasna cu elicopterul, fără a face declaraţii jurnaliştilor care se aflau acolo.

În cursul zilei de duminică, mai mulţi turişti şi persoane aflate în staţiune la tratament au aşteptat în faţa vilei, în speranţa că se vor întâlni cu şeful statului, însă acesta nu a ieşit.

Surse locale afirmau că preşedintele Traian Băsescu a ajuns, sâmbătă în jurul prânzului, în staţiunea Covasna, fiind cazat la vila de protocol. Şeful statului a venit împreună cu soţia.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, Maria, au vizitat, sâmbătă după-amiază, Băile Balvanyos din judeţul Covasna.

Ulterior, şeful statului s-a întors la vila de protocol din staţiunea Covasna.

Traian Băsescu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că îşi petrece week-end-ul în judeţul Covasna şi că în cursul zilei de sâmbătă a vizitat Băile Balvanyos.

Întrebat despre stenogramele apărute în presă, şeful statului a spus că nu doreşte să comenteze.

Cea mai recentă vizită a preşedintelui în zonă a avut loc în luna august. Atunci, Traian Băsescu şi-a petrecut week-end-ul în judeţele Covasna şi Harghita, împreună cu soţia sa, Maria, vizitând Lacul Sfânta Ana şi Băile Balvanyos.

Traian Băsescu a fost interceptat, în septembrie 2010, în timp ce primea informări de la Sorin Blejnar, discuţia aflându-se în dosarul în care fostul şef al ANAF a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru favorizarea infractorului, potrivit site-ului money.ro, care a prezentat vineri o stenogramă.

Site-ul citat a publicat stenograma unei discuţii între două persoane identificate cu iniţialele S.B. şi T. B., despre care susţine că ar fi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, şi preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a transmis un comunicat de presă în care preciza că discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi fostul şef al ANAF Sorin Blejnar au vizat recuperarea datoriilor către stat ale companiei Rompetrol, în contextul în care combaterea evaziunii fiscale şi colectarea creanţelor la bugetul de stat au făcut obiectul unei hotărâri CSAT din 28 iunie 2010.

Potrivit comunicatului semnat de Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, recuperarea datoriilor companiei Rompetrol faţă de statul român a constituit şi subiect de discuţii la cel mai înalt nivel între preşedintele Băsescu şi preşedintele Republicii Kazahstan, Nursultan Nazarbaev, în cadrul celor două vizite pe care şeful statului le-a făcut la Astana (Kazahstan) în anul 2010 (2 - 3 martie 2010 şi, respectiv, 1 - 2 decembrie 2010), în condiţiile în care compania Rompetrol a fost achiziţionată de compania KazMunayGas, deţinută de statul Kazahstan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici