Tratatul de extrădare între România şi Siria a fost semnat aseară

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, după despărţirea de preşedintele sirian, Bashar Al-Assad, la ieşirea de la restaurantul "Hanu' berarilor", că Tratatul de extrădare între România şi Siria a fost semnat "aseară, între concert şi dineu".

49 afișări
Imaginea articolului Tratatul de extrădare între România şi Siria a fost semnat aseară

Tratatul de extrădare între România şi Siria a fost semnat aseară (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat, la ieşirea din restaurant, alături de soţia sa şi de preşedintele sirian şi soţia acestuia, dacă la masă au discutat şi despre Tratatul de extrădare, şeful statului român a răspuns: "Ce să discutăm? A fost semnat".

După despărţirea de Bashar Al-Assad, la insistenţele jurnaliştilor, Traian Băsescu a spus: "Tratatul de extrădare a fost semnat aseară (miercuri seară - n.r.)". El s-a adresat apoi membrilor staff-ului său: "N-aţi dat comunicat încă?".

"A fost semnat aseară, înainte de dineu, între concert şi dineu", a mai precizat preşedintele român.

Preşedinţii României şi Siriei, Traian Băsescu şi Bashar Al-Assad, împreună cu soţiile lor, Maria Băsescu şi, respectiv, Asma Al-Assad, s-au aflat, joi la prânz, la restaurantul "Hanu' Berarilor".

Miercuri, în jurul orei 12.00, la Cotroceni a fost semnat şi Tratatul privind transferul de persoane cu condamnări privative de libertate. Acest document a fost semnat de către ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul sirian de Externe, Walid al-Moallem.

Iniţial, şi Tratatul de extrădare era programat să fie semnat tot atunci, însă documentul nu a mai fost semnat şi nicio instituţie nu a dorit să precizeze care au fost motivele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici