UCM Covasna propune ca Tokes să conducă Partidul Civic Maghiar

Organizaţia teritorială a Uniunii Civice Maghiare - Scaunul Sfântu Gheorghe consideră că episcopul Tokes Laszlo este persoana potrivită pentru a conduce Partidul Civic Maghiar, formaţiune aflată în curs de înregistrare.

2 afișări
Imaginea articolului UCM Covasna propune ca Tokes să conducă Partidul Civic Maghiar

UCM Covasna propune ca Tokes să conducă Partidul Civic Maghiar

Preşedintele UCM - Scaunul Sfântu Gheorghe, Gazda Zoltan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că, în opinia organizaţiei locale a UCM, episcopul Tokes Laszlo este persoana potrivită pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Partidului Civic Maghiar, deoarece are credibilitate şi poate să integreze cele şase organizaţii care l-au susţinut în campania privind alegerile pentru PE.

"Asta nu înseamnă că persoana lui Szasz Jeno (preşedintele UCM – n.r.) nu este acceptabilă, dar considerăm că domnul episcop este o garanţie în cazul unei noi formaţiuni, el va putea integra mai bine cele şase organizaţii care îl susţin şi va asigura posibilitatea pentru reprezentanţii fiecărei organizaţii de a participa la alegerile din acest an", a explicat Gazda Zoltan.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii celor şase organizaţii maghiare care l-au susţinut pe Tokes în campanie se vor întâlni, probabil în scurt timp, pentru a discuta, printre altele, şi despre viitorul Partidului Civic Maghiar.

Episcopul reformat Tokes Laszlo a fost susţinut în campania pentru alegerile pentru PE de Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, Consiliul Naţional Secuiesc, Uniunea Civică Maghiară, Asociaţia Civică Maghiară din Bihor, Consiliul Tineretului Maghiar şi Asociaţia Tineretului Maghiar din Ardeal.

Uniunea Civică Maghiară a depus anul trecut în noiembrie la Tribunalul Bucureşti documentaţia necesară pentru înregistrarea Partidului Civic Maghiar, iar Tribunalul urmează să se pronunţe în acest caz pe data de 10 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici