UDMR a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor naţionale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor, cu o persoană în fiecare filială judeţeană, urmând să fie sesizate autorităţile în cazul în care se constată încălcarea acestor drepturi.

360 afișări
Imaginea articolului UDMR a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor naţionale

UDMR a înfiinţat un serviciu de monitorizare a drepturilor minorităţilor naţionale (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că UDMR a înfiinţat, la Secretariatul General al Uniunii, un serviciu care va funcţiona cu câte o persoană în fiecare judeţ, în fiecare organizaţie judeţeană, unde vor fi monitorizate problemele sesizate de cetăţeni.

"Vom încerca să dăm o mână de ajutor acolo unde avem această posibilitate, juridic şi moral. Vorbim despre drepturile minorităţilor naţionale, dacă vor apărea cazuri unde acestea sunt lezate, sunt atinse, vom sesiza autorităţile şi vom găsi o soluţie. Este un program la nivelul Uniunii care funcţionează deja de câteva zile", a spus Kelemen.

Un birou pentru apărarea drepturilor comunităţii maghiare şi pentru monitorizarea modului în care aceste drepturi sunt respectate de către instituţiile publice din Covasna a fost deschis la sediul UDMR Sfântu Gheorghe, primarul Antal Arpad susţinând că 70 la sută din drepturi sunt încălcate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici