UDMR propune înlocuirea prefectului de Harghita cu un subprefect reprezentant al Uniunii

UDMR a propus înlocuirea actualului prefect al judeţului Harghita, Constantin Strujan, susţinut de PDL, cu un reprezentat al Uniunii, respectiv cu actualul subprefect Ladany Laszlo-Zsolt, decizia finală revenindu-i premierului Emil Boc.

277 afișări
Imaginea articolului UDMR propune înlocuirea prefectului de Harghita cu un subprefect reprezentant al Uniunii

UDMR propune înlocuirea prefectului de Harghita cu un subprefect reprezentant al Uniunii (Imagine: Russu Tibor/Mediafax Foto)

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR, Borboly Csaba, a declarat, marţi, că Uniunea a solicitat partenerilor de guvernare mai multe funcţii de prefect şi subprefect în judeţele din Transilvania, printre care şi Harghita.

"Credem că o parte a colaborării dintre autorităţile locale, comunităţi şi Guvern se face prin Prefectură şi considerăm că trebuie să fim reprezentaţi la acest nivel", a afirmat Borboly.

Potrivit sursei citate, după mai multe dezbateri care au avut loc în ultima jumătate a lunii decembrie, UDMR l-a propus pentru funcţia de prefect al judeţului Harghita pe Ladany Laszlo- Zsolt, actual subprefect.

Ladany Laszlo-Zsolt a fost membru activ al UDMR, ocupând, timp de şapte ani, funcţia de şef şi de consultant al Biroului parlamentar al deputatului Uniunii Antal Istvan, după care a fost desemnat viceprimar al municipiului Odorheiu Secuiesc.

Începând din anul 2006, a devenit subprefect al judeţului Harghita, funcţie pe care o îndeplineşte şi în prezent.

Borboly Csaba a adăugat că nu are reproşuri la adresa activităţii prefectului Constantin Strujan, pe care UDMR îl doreşte în continuare în echipa de conducere a Prefecturii Harghita.

După înlocuirea actualului prefect cu un reprezentant al UDMR, reprezentanţii formaţiunii intenţionează să ia în discuţie şi schimbarea actualilor şefi ai unor servicii deconcentrate care nu cunosc limba maghiară.

"Nu consider că este normal ca în Harghita serviciile deconcentrate să fie conduse de persoane care nu cunosc limba majorităţii locuitorilor judeţului", a spus Borboly.

În opinia liderului Organizaţiei Teritoriale Ciuc a UDMR, serviciile deconcentrate trebuie să fie descentralizate şi să treacă în subordinea consiliilor locale sau a Consiliului Judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici