UDMR şi CNMT au decis participarea pe listă comună la europarlamentare

UDMR şi CNMT au decis, joi, la Cluj-Napoca, să participe pe o listă comună la alegerile pentru Parlamentul European, intitulată "Lista solidarităţii şi unităţii maghiare din Transilvania", primul loc urmând să fie ocupat de liderul CNMT, europarlamentarul Tokes Laszlo.

25 afișări
Imaginea articolului UDMR şi CNMT au decis participarea pe listă comună la europarlamentare

UDMR şi CNMT au decis participarea pe listă comună la europarlamentare (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la finalul întâlnirii cu Tokes Laszlo şi conducerea CNMT, că lista va cuprinde reprezentanţi ai celor două formaţiuni, dar că se va merge cu sigla şi însemnul electoral al UDMR pe buletinul de vot.

"Am decis să participăm împreună pe o listă comună a solidarităţii şi unităţii maghiare din România la alegerile europarlamentare. Locul întâi va fi ocupat de Tokes Laszlo, următoarele două de reprezentanţi ai UDMR, iar locul al patrulea de un reprezentant al CNMT. Prezenţa pe listă va fi într-un raport de 75 la sută UDMR, 25 la sută CNMT", a spus Marko.

El a precizat că în campania electorală se vor folosi şi însemnele CNMT.

Documentul care va consfinţi înţelegerea aprobată joi va fi semnat în 22 februarie, la Cluj-Napoca sau la Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici