Udrea a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la şefia PDL

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, anunţă că duminică seară a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc pentru un nou mandat de preşedinte al PDL.

65 afișări
Imaginea articolului Udrea a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la şefia PDL

Udrea a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la şefia PDL (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am ajuns acasă. A fost o zi lungă. Am semnat în această seară (duminică seară - n.r.) pentru susţinerea candidaturii lui Emil Boc la preşedinţia PDL", a scris Udrea pe Twitter.

Udrea a făcut anunţul şi pe Facebook, precizând că, oricât s-a străduit, nu a fost prima semnatară, mulţi colegi semnând înaintea sa.

"Am găsit candidatul pentru preşedinţia PDL care corespunde cerinţelor mele. Un candidat care a fost ales într-o funcţie publică prin vot direct, care nu a fost niciodată bănuit de corupţie şi care este dispus să lupte pentru partid. În această seară (duminică seară - n.r.) am semnat pentru susţinerea candidaturii la preşedinţia PDL a lui Emil Boc. Oricât m-am străduit, nu am fost prima, mulţi colegi semnaseră înaintea mea", a scris Elena Udrea pe Facebook.

Preşedintele Traian Băsescu a avut duminică după-amiază o întâlnire cu liderii centrali şi judeţeni ai PDL, la Vila Lac 1.

Conform unor surse din partid, citate de "Gândul", Traian Băsescu le-a spus liderilor PDL că îl susţine fără rezerve pe Emil Boc la şefia PDL, dar că la Palatul Victoria vrea un premier tehnocrat şi că este decizia sa când va face numirea.

Potrivit "Gândul", Băsescu a vorbit despre lupta internă din PDL pentru şefia partidului. Preşedintele a aflat că, înainte ca el să vină la întâlnire, Emil Boc şi Vasile Blaga anunţaseră că vor candida. Boc, mai nuanţat, spunând că vrea să candideze dar că doreşte să afle şi decizia partidului, Blaga - sec, spunând doar "Da, voi candida". Băsescu nu s-a sfiit să-l sprijine pe Boc: "Îl susţin fără rezerve. Suntem parteneri până la capăt".

Întâlnirea a avut loc cu câteva zile înaintea dezbaterii şi votului moţiunii de cenzură depuse de opoziţie după asumarea răspunderii Guvernului pe Codul Muncii. Moţiunea de cenzură va fi votată în 16 martie, iar după aceasta este de aşteptat să fie anunţate candidaturile pentru şefia PDL, inclusiv decizia lui Emil Boc în privinţa propriei candidaturi.

La jumătatea lunii februarie, preşedintele Traian Băsescu a avut o serie de întâlniri cu liderii PDL, parlamentarii partidului şi şefii organizaţiilor judeţene, în care s-a discutat despre oportunitatea înlocuirii lui Emil Boc de la conducerea Guvernului. Atunci, conform unor surse din partid şi a unor înregistrări audio difuzate de Antena 3, preşedintele Băsescu a susţinut necesitatea desemnării unui premier tehnocrat, pentru recredibilizarea Guvernului, dar şi a partidului.

Convenţia Naţională pentru alegerea noii conduceri a partidului va avea loc în 14 mai. Alegerile vor fi uninominale atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi pentru cele patru de prim-vicepreşedinte, pentru secretarul general şi cei 15 vicepreşedinţi.

Candidaţii la funcţia de preşedinte al partidului trebuie să depună moţiunile cu cel puţin 30 de zile înainte de data Convenţiei Naţionale, însoţite de 35 de semnături. Până acum, a fost vehiculat numele lui Vasile Blaga pentru candidatura la şefia PDL. De asemenea, este aşteptată decizia lui Emil Boc în privinţa candidaturii pentru un nou mandat. Şi Sorin Frunzăverde şi-a anunţat intenţia de a candida. Un alt candidat ar putea fi din grupul Cristian Preda-Monica Macovei-Sever Voinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici