Udrea explică de ce este unicul candidat la şefia PDL Bucureşti

Ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, este unicul candidat la şefia Organizaţiei PDL Bucureşti, pentru conducerea căreia vor fi organizate alegeri duminică, Udrea precizând pentru "Gândul" că, dacă cineva dorea această funcţie, avea timp în ultimii trei ani să se pregătească.

17 afișări
Imaginea articolului Udrea explică de ce este unicul candidat la şefia PDL Bucureşti

Udrea explică de ce este unicul candidat la şefia PDL Bucureşti (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

La nici patru luni de la desemnarea ca preşedinte interimar al PDL Bucureşti, ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, îşi va confirma poziţia de şefă a organizaţiei democrat-liberale din Capitală, scrie "Gândul".

Practic, cea mai influentă organizaţie locală a democrat-liberalilor, prin intermediul căreia au fost lansaţi spre vârf lideri pedelişti precum Traian Băsescu şi Adriean Videanu, filiala din Capitală a democrat-liberalilor nu va oferi nicio competiţie internă, şefa Dezvoltării fiind unicul candidat.

Lipsa contracandidaţilor este pusă de Elena Udrea pe seama faptului că numele influente din partid au primit deja posturi. "Restul şi-au cam luat funcţii prin organizaţii. Dacă cineva dorea această funcţie, avea timp în ultimii trei ani să se pregătească. Nu e o misiune uşoară", a precizat, pentru "Gândul", ministrul Dezvoltării.

Alegerile de la sfârşitul acestei săptămâni vizează şi două posturi de prim-vicepreşedinte, funcţia de secretar general şi postul de trezorier al organizaţiei.

Ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, a fost desemnată, în 19 iulie, de BPN al PDL, drept preşedinte interimar al organizaţiei partidului din Bucureşti. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a precizat atunci că s-a luat această decizie urmare a anunţului lui Liviu Negoiţă că nu va candida la preşedinţia filialei Bucureşti a partidului.

Vicepreşedintele PDL Liviu Negoiţă a declarat, în 21 iulie, pentru MEDIAFAX, că el a recomandat-o pe Elena Udrea pentru funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti, post pe care el l-a deţinut anterior, apreciind că aceasta este "o persoană dinamică şi apropiată de colegi". Negoiţă a făcut aceste precizări pentru a respinge speculaţiile privind eventuale disensiuni între el şi Udrea.

Tot atunci, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara că Elena Udrea are "o şansă" în privinţa alegerilor pentru Primăria Capitalei, deşi actualul primar general Sorin Oprescu este "un contracandidat serios pentru oricine".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici