Udrea: Nu ştiu la cine s-a referit Băsescu, dar cred că Emil Boc poate fi un prezidenţiabil

Liderul PDL Elena Udrea afirmă că nu ştie la cine s-a referit Traian Băsescu când a vorbit despre "prezidenţiabilul" din PDL, dar crede că Emil Boc ar putea fi"prezidenţiabilul de peste un an şi jumătate", pentru că mandatul de premier al acestuia începe să fie reevaluat, regândit.

265 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu ştiu la cine s-a referit Băsescu, dar cred că Emil Boc poate fi un prezidenţiabil

Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Eu nu ştiu la cine s-a referit domnul preşedinte, dar mă gândesc că domnul Emil Boc ar putea să fie prezidenţiabilul de peste un an şi jumătate al partidului, având în vedere faptul că mandatul de prim-ministru al lui Emil Boc începe să fie regândit, reevaluat, prin comparaţie cu ceea ce se întâmplă acum, cu ceea ce face actualul Guvern USL şi actualul prim-ministru, Victor Ponta", a spus Udrea potrivit RFI.

Deputatul PDL afirmă că "este evident că oamenii încep să vadă ce înseamnă un prim-ministru responsabil, curajos, care îşi asumă inclusiv costuri electorale şi nemulţumirea oamenilor, chiar şi raportată la persoana sa, doar pentru a lua deciziile corecte pentru ţară într-un anumit moment".

"Deci eu cred că Emil Boc poate fi un prezidenţiabil pentru Partidul Democrat Liberal, peste un an şi opt luni", a spus Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că PDL are un prezidenţiabil acum în interiorul său, care este bărbat, precizând însă că actuala conducere a formaţiunii are o problemă "de a vedea ziua de mâine", adică legată de vârstă.

"PDL are prezidenţiabil în momentul de faţă. Oameni care să se bată de la egal, la egal. Cu notorietate, cu tot ce trebuie", a spus Băsescu.

El nu a dorit să dea nume, dar a precizat că se referă la un bărbat tânăr.

Potrivit preşedintelui, PDL se confruntă cu "o incapacitate de a vedea ziua de mâine a celor care conduc azi PDL".

"Mă refer la vârstă. Discutăm despre marea nouă etapă de alegeri 2016, azi suntem în 2013. Cum vedeţi un politician de 60 de ani în competiţie cu Victor Ponta? Victor Ponta până în 2016, dar şi 2014, indiferent ce plusuri, ce minusuri are în caracter, este un politician care se va roda. Vreţi să vă imaginaţi un politician de 60 de ani, de pe vremea FSN-ului, în competiţie cu Victor Ponta şi Crin Antonescu? Vă imaginaţi scena aia, cu trei pupitre. Cine pleacă penibil de pe scena aia? E vremea, e generaţia de 40 de ani. Trebuie să vezi doi metri în faţă. Şi nu vor să se uite în partid", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici