Udrea şi-a depus candidatura: Nu sunt contacandidata lui Băsescu şi a PMP. Suntem prieteni

Elena Udrea şi-a depus joi candidatura la BEM, afirmând că nu este contracandidata lui Traian Băsescu şi a PMP, ci că sunt ''prieteni'' şi se completează reciproc, iar sloganul său va defini lupta cu sistemul.

910 afișări
Imaginea articolului Udrea şi-a depus candidatura: Nu sunt contacandidata lui Băsescu şi a PMP. Suntem prieteni

Udrea şi-a depus candidatura: Nu sunt contacandidata lui Băsescu şi a PMP. Suntem prieteni

''Am depus semnăturile, am depus candidatura. Mă bucur că am reuşit să le strâng pentru că nu a fost uşor, legea actuală este făcut împotriva candidaturilor independente şi a partidelor mici. Este foarte greu să strângi semnăturile (…) Sunt o ţintă, dar nu accept să fiu o victimă. Am ales să intru în competiţia aceasta, iar propunerea pe care o fac bucureştenilor - pentru că eu candidez în Bucureşti - este de a permite unui politician care a demonstrat cu bune şi cu rele curaj şi onestitate faţă de cetăţeni să continue o luptă (…) care se centrează pe drepturile omului, dreptul de a fi ales şi prezumpţia de nevinovăţie'', a declarat Elena Udrea.

Ea a afirmat că nu este cotracandidata lui Traian Băsescu şi a PMP, ci sunt ''prieteni''.

''Şi acum suntem prieteni şi aliaţi şi eu îmi doresc ca din Parlamentul Românei să pot să votez un guvern din care să facă parte PMP, cu un prim-ministru Traian Băsescu. Nu suntem contracandidaţi. Eu spun că ne completăm'', a răspuns Udrea, solicitată să comenteze situaţia actuală în care foştii colegi de partid i-au devenit contracandidaţi.

Deputatul a mai spus că nu a candidat pe listele PMP pentru a nu da naştere criticilor că se ascunde în spatele unor liste şi pentru a nu da şansa presei să atace PMP şi pe Traian Băsescu.

''Şi vedeam titluri <<Băsescu sacrifică partidul pentru Udrea>>'', a explicat Udrea, care a adăugat că sloganul pe care îl va alege va defini lupta sa cu sistemul.

Ea a criticat faptul că o parte din guvernul tehnocrat a decis să intre în politică după ce timp de un an de zile ''nu a făcut nimic''.

''Domnul Cioloş nici măcar asta nu face. Adică nu alege onest să candideze pe listele PNL. Este o struţo-cămilă. Vrea să pară şi tehnocrat, să fie şi indepenent de politicieni, în acelaşi timp de fapt este candidatul PNL. Categoric, dacă în 2013 deveneam preşedintele PDL România nu arăta aşa astăzi şi PDL exista încă. Pentru PNL este păcat că nu au găsit un candidat la funcţia de prim-ministru care nici măcar nu este a lor. (…) Emil Boc a intrat în alegeri'', a susţinut Udrea.

Ea a subliniat că nu candidează pentru a avea imunitate, afirmând că Parlamentul nu îţi oferă imunitate şi că, în calitate de deputat, a fost ''plimbată în cătuşe'' de două ori.

Udrea a precizat că a strâns peste 19.000 de semnături.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici