Uioreanu: România, singura ţară din lume cu trei prim-miniştri, dar care pare neguvernată

Deputatul PNL Horea Uioreanu consideră că România este singura ţară din lume care are "trei prim-miniştri" - Jeffrey Franks, Traian Băsescu şi Emil Boc - dar "care pare neguvernată", în condiţiile în care fiecare dintre ei "îşi dă cu părerea" privind bugetul României pe 2012, "fără a spune nimic".

282 afișări
Imaginea articolului Uioreanu: România, singura ţară din lume cu trei prim-miniştri, dar care pare neguvernată

Horea Uioreanu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de deputatul liberal Horea Uioreanu, reprezentantul FMI Jeffrey Franks, preşedintele României, Traian Băsescu şi şeful Guvernului, Emil Boc, au păreri şi fac analize, dar soluţiile reale şi potrivite situaţiei în care se află România "strălucesc prin absenţă".

"Jeffrey Franks, Traian Băsescu şi Emil Boc sunt trei oameni şi toţi trei cu veleităţi de premier. Astăzi România este cu adevărat «land of choice», fiind singurul stat din lume cu trei prim-miniştri, dar care pare neguvernat. Domnul Franks, trimisul FMI la Bucureşti, domnul Băsescu, trimisul românilor la Cotroceni, şi domnul Boc, trimisul domnului Băsescu la Palatul Victoria, se comportă asemenea unui şef de Guvern. Fiecare dintre cei trei domni îşi dă cu părerea în ceea ce priveşte bugetul României pe anul 2012, fără a spune nimic. Aşa am aflat, deocamdată, că vom avea creştere economică, dacă nu cumva vom trece din nou pe minus. Salariile şi pensiile vor îngheţa, cauza îngheţului fiind în însorita Grecie. România a devenit o ţară a paradoxurilor. Fiecare dintre cei trei are păreri şi face analize, dar soluţiile reale şi potrivite situaţiei în care ne aflăm strălucesc prin absenţă", se arată în documentul citat.

Uioreanu susţine că "cei trei corifei ai construcţiei economice au apelat la figuri de stil", pentru ca românii să priceapă bine ce îi aşteaptă.

"Astfel, domnul Franks ne-a sfătuit să facem din România o maşină greu de furat. Nu ne-a spus cum să facem ca mecanicii, adică clientela politică a PDL, să nu mai fure piesele motorului. Domnul Băsescu a terminat cu bugetarul gras care stă în spatele bietului angajat din sistemul privat, nu mai spune nimic despre băieţii deştepţi din energie, acum are o nouă jucărie: deschiderea exploatării de la Roşia Montană, scop în care a aruncat în luptă şi o armă secretă cu numele de cod EBA. Cât despre domnul Emil Boc, cel care, din punct de vedere constituţional, este primul-ministru al Guvernului, domnia sa pare blocat în copilărie. Doar aşa se explică tot mai desele referiri la renii lui Moş Crăciun şi la sania cu cadouri a acestuia. O sanie care nu va trece pe la români nici anul acesta", afirmă Horea Uioreanu.

Deputatul PNL se declară convins că românii au înţeles că nu este în regulă să ai un premier numit şi doi auto-impuşi, "pentru că, în acest caz, unde-s mulţi ca ei, haosul creşte şi sărăcia sporeşte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici