Ultima încercare a PNL în Parlament. Planul USL pentru a-l împiedica pe Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni

Liberalii vor încerca mâine, în Parlament, o ultimă cale de atac pentru a bloca reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Senatorul PNL, Ioan Ghişe, a propus două variante de atac: fie ca Parlamentul să retrimită Curţii Constituţionale hotărârea prin care referendumul este considerat invalid, fie ca Parlamentul să constate că preşedintele suspendat Traian Băsescu este demis.

682 afișări
Imaginea articolului Ultima încercare a PNL în Parlament. Planul USL pentru a-l împiedica pe Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni

Ultima încercare a PNL în Parlament. Planul USL pentru a-l împiedica pe Traian Băsescu să se întoarcă la Cotroceni

Potrivit acestuia, iniţiativele sale sunt susţinute de conducerea PNL, liberalii aşteptând ca social-democraţii să le sprijine demersul. Mai mult, senatorul Ghişe a pregătit plângeri penale împotriva celor şase judecători ai Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului din 29 iulie. O altă strategie pentru ca Traian Băsescu să nu se întoarcă la Palatul Cotroceni, ar fi lipsa cvorumului la şedinţa din Parlament  în care se citeşte hotărârea Curţii Constituţionale privind referendumul.

Şedinţa de mâine a Parlamentului ar trebui să fie una formală, în care se va citi hotărârea judecătorilor Curţii Constituţionale, potrivit căreia referendumul din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Băsescu este invalid. După aceea, hotărârea CCR ar urma să fie publicată în Monitorul Oficial, iar preşedintele suspendat îşi va relua funcţia.

Citeşte mai departe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici