Un deputat de Arad ar putea fi executat silit

Deputatul PDL de Arad Lucian Riviş Tipei ar putea fi executat silit, în 6 mai, din cauza unor datorii bancare care ajung la suma de 930.000 de lei, banca scoţând la licitaţie locuinţa parlamentarului, precum şi un restaurant pe care acesta îl deţine.

63 afișări
Imaginea articolului Un deputat de Arad ar putea fi executat silit

Un deputat de Arad ar putea fi executat silit din cauza unor datorii

Deputatul a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în urmă cu doi ani a contractat un credit bancar de 930.000 de lei, de la Raiffeisen Bank, pentru una dintre firmele pe care le deţine.

El a recunoscut că din cauza "contextului economic" nu a reuşit să mai plătească ratele şi că, recent, banca a început procedurile de executare silită.

Potrivit deputatului, banca a programat, pentru data de 6 mai, o licitaţie prin care va încerca să-i vândă locuinţa şi restarantul Pizza King, situat în centrul municipiului Arad, pe care-l deţine împreună cu soţia sa. Locuinţa politicianului a fost evaluată la suma de 945.000 de lei şi este situată pe strada Mierlei.

În presa locală din Arad au apărut deja anunţuri privind organizarea licitaţiei pentru restaurant, iar preţul de pornire publicat este de 560.000 de lei.

"Speranţele mele sunt că nu se va mai ajunge la punerea în aplicare a procedurilor de executare silită, care au demarat recent. Sunt în negocieri foarte avansate cu banca pentru o reeşalonare pe cinci ani a creditului şi cred, în proporţie de 90 la sută, că am ajuns la o înţelegere. Dacă e aşa, urmează să semnăm documentele în câteva zile", a afirmat deputatul PDL.

El a adăugat că data scadentă a creditului contractat a fost noiembrie 2008, dar că anul trecut a pierdut o sumă importantă de bani în urma unui export de cereale în Ungaria şi că nu a mai fost capabil să achite datoria la bancă.

În urma alegerilor generale, Lucian Riviş Tipei a câştigat un mandat de deputat prin vot direct, în Colegiul 1 Arad, unde a obţinut 50,7 la sută din voturile alegătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici